Yörük kızı Müslüme Yağal cinayetinde katil dedeye ceza yağdı!

Mersin'de 3 yıl önce ailesinin Kayıp başvurusu yapması sonucunda aranan ve Müge Anlı ile Tatlı Sert’e de konu olan 3 yaşındaki Müslüme Yağal, ölü olarak bulunmuştu. Minik Müslüme’nin ölümüne ilişkin görülen davada karar çıktı.

Yörük kızı Müslüme Yağal cinayetinde katil dedeye ceza yağdı!

19 Kasım 2021'de Müslüme Yağal’ın ölü bulunmasına ilişkin dava Adana Bölge adliye mahkemesi 18 ceza dairesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu olan dede H. Yağal, Cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi aracılığı ile katıldı. tutuksuz sınıflar anne S. Yağal, büyükanne A. Yağal ve ağabey O. Yağal ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekiliyle taraf avukatları salonda hazır bulundu.

DAVADA KARAR BELLİ OLDU

Savcılık ağır ceza mahkemesinin dedeye verdiği cezanın aynı şekilde onarmasını isterken anne S. Yağal'ın da Suçluluk ayırmak suçundan cezalandırılmasını talep etti. Müslüm’nin annesini ise duruşmada kayınpederinin kendisine de cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Dede H. Yağal, 3 yaşındaki Müslüme ve annesine karşı işlediği cinsel suçlardan toplam 45 yıl 12 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve ağabey O. Yağal ise suçluyu kayırmak suçundan beraat etti.