YKS sınavında kopya baskını! Kurduğu düzenekle suçüstü yakalandı

Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen YKS sınavına milyonlarca öğrenci katılım gösterdi. Üniversite adaylarının ter döktüğü sınavda skandal bir olay yaşandı. Üniversite üçüncü sınıf öğrencisinin kurduğu kopya düzeneği şaşkına çevirdi.

YKS sınavında kopya baskını! Kurduğu düzenekle suçüstü yakalandı

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde ülke genelinde YKS sınavına katılım sağlandı. Üniversite adaylarının katılım gösterdiği YKS sınavında kopya skandalı yaşandı. Isparta’da meydana gelen olayda üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen M.E.E., kopya çekerken suçüstü yakalandı. Öğrencinin Chat GPT adlı yapay zeka programına soruları çözdürmeye çalışırken suçüstü yakalandığı öğrenildi. Kopya düzeneği ile birlikte suçüstü yakalanan M.E.E., tutuklandı.

YKS SINAVINDA KOPYA SKANDALI

Milyonlarca öğrencinin iyi bir üniversite hayaliyle katılım sağladığı YKS sınavı bu yıl 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü üniversite sınavında yaşanan kopya skandalı gündeme bomba gibi düştü. Isparta’da meydana geldiği öğrenilen kopya olayında üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olan şahıs sınavda kopya çekerken suçüstü yakalandı. Polis ekiplerinin hareketlerinden şüphelendiği öğrenciyi yakın takibe aldığı ve şüpheliyi düğme kamera ve yapay zeka yardımıyla kopya çekerken suçüstü yakaladığı öğrenildi.

ysk-sinavinda-kopya-baskini-kurdugu-duzenekle-sucustu-yakalandi.jpg

SORULARI YAPAY ZEKA PROGRAMINA ÇÖZDÜRMÜŞ

YKS’nın TYT oturumu 8 Haziran 2024 Cumartesi günü gerçekleştirildi. TYT sınavında M.E.E isimli üniversite öğrencisi kopya çekerken yakalandı. Sınav salonunda soruları çözmeye başlayan M.E.E.’nin hareketlerinden şüphelenen salon görevlileri durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Şüpheliye hiçbir şey hissettirmeyen ekipler, üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olan M.E.E.’yi kopya çekerken suçüstü yakaladı. Öğrencinin üzerinden çıkan düzenek ise herkesi şaşkına çevirdi. Ekiplerin incelemeye aldığı düzenekte öğrencinin arayüz ve yazılım yardımıyla sınavdaki soruları ChatGPT adlı yapay zeka programına çözdürdüğü tespit edildi. Polis ekiplerinin yaptığı çalışma ile kopyacı öğrenciye yardım eden A.B.’de yakalandı. Her iki şahsın da ikamet ve üst aramalarında ses ve görüntü aktarımı yapan kopya düzeneği, 3 adet düğme kamera ve dijital materyalleri ele geçirildi. M.E.E. ve A.B. hakkında 6114 SKM suçundan mevcutlu olarak işlem başlatıldı. A.B., serbest bırakılırken M.E.E. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.