Yunanistan 7 günlük vize muafiyetini duyurdu! Türk vatandaşların vizesiz gidebileceği 10 ada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinden son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ortak basın açıklamasında bulundu.

Yunanistan 7 günlük vize muafiyetini duyurdu! Türk vatandaşların vizesiz gidebileceği 10 ada

Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında Yunanistan’ın başkenti ATina’ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü. İki lider arasındaki görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi. Miçotakis, 10 Ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verileceğini duyurdu. İşte detaylar…

TÜRK VATANDAŞLARINZ 7 GÜNLÜK TURİST VİZESİ VERİLECEK

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretinden tüm gelişmeler ve son dakika açıklamaları gündemde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyareti kapsamında Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yaptığı görüşme sonrasında iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Miçotakis, Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyetini duyurdu.

yunanistan-7-gunluk-vize-muafiyetini-duyurdu-turk-vatandaslarin-vizesiz-gidebilecegi-10-ada-001.jpg

TÜRK VATANDAŞLARINA 10 ADADA 7 GÜNLÜK TURİST VİZESİ VERİLECEK

Ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ‘İlişkileri yeniden canlandırmaya karar verdik’ dedi ve vize meselesinde de daha yakın bir işbirliği konusunun ele alındığını söyleyerek Türk vatandaşlarına vize muafiyeti ile ilgili detayları aktardı. Türk vatandaşları 7 gün süreyle vizesiz seyahat edebilecek. Yunanistan, 10 Ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verecek.

yunanistan-7-gunluk-vize-muafiyetini-duyurdu-turk-vatandaslarin-vizesiz-gidebilecegi-10-ada.jpg

VİZE MUAFİYETİ SAĞLANACAK 10 ADA

Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyeti sağlayacağı adalar merak edildi. Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairidis, anlaşma kapsamında olan adaları sıraladı. Vize muafiyeti, Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris Adalarını kapsayacak.