Zara neden boykot ediliyor? Zara’nın yeni koleksiyonu Filistin’e gönderme mi?

Dünyaca ünlü giyim markası Zara sosyal medyada boykot ediliyor. Peki Zara neden boykot ediliyor? Zara'nın yeni modelleri Filistin'e gönderme mi?

Zara neden boykot ediliyor? Zara’nın yeni koleksiyonu Filistin’e gönderme mi?

Dünyanın en büyük perakende satış mağazalarından olan Zara, son fotoğraf çekimi ile sosyal medyada adeta intihal yarattı. Zara'nın yeni fotoğraf çekiminde kullandığı imgeler Filistin'e gönderme olarak algılandı. Kısa süre içinde de sosyal medyada Zara boykot etiketi açıldı. Peki Zara neden boykot ediliyor? Zara'nın yeni fotoğraf çekimi Filistin'e göndermemi?

ZARA NEDEN BOYKOT EDİLİYOR?

Dünyaca ünlü İspanyol moda markası Zara, yeni kampanyasının tanıtımı için çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Ancak Zara Atelier adlı kampanyanın Fotoğraf karelerinde ullanılan imgeler sosyal medyada tepki çekti. İki ayağı aşkın süredir İsrail ve Hamas Savaşı devam ederken çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonrası paylaşılan görseller sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Hemen ardından da Twitter'da Zara boykot etiketi açıldı. Zara markası kısa süre içinde internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğrafları kaldırdı ancak tepkiler dinmedi. Görseller Filistinlilerle alay etmek olarak paylaşıldı.