Zonguldak heyelan son durum! Göçük altında kalan anne ve oğlu için çalışmalar yeniden başladı

Zonguldak’ta dün akşam meydana gelen heyelanda bir evin yıkılması sonucunda anne ve oğlu göçük altında kaldı. Heyelan nedeniyle yıkılan müstakil evde yaşayan anne ve oğlunun göçük altında kaldığı ve kurtarma çalışmalarının başladığı aktarılmıştı.

Zonguldak heyelan son durum! Göçük altında kalan anne ve oğlu için çalışmalar yeniden başladı

Dün akşam saatlerinde yağış sonucunda meydana gelen heyelan Asma Mahallesi’ndeki müstakil bir evin yıkılmasına sebep olmuştu. Evin üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldığı öğrenilirken evde oldukları değerlendirilen anne ve oğlunu arama kurtarma çalışmaları hızla başlamıştı. Arama kurtarma çalışmaları esnasında aynı bölgede ikinci bir heyelan daha yaşandı ve 21 personel yaralı bir şekilde hastaneye sevk edilmişti. Günün aydınlanmasıyla birlikte anne ve oğlunu arama çalışmaları yeniden başladı.

ZONGULDAK’TA ART ARDA 2 HEYELAN

Zonguldak’ta yoğun yağış sebebiyle meydana gelen heyelan müstakil bir evi yıktı. Aynı bölgede art arda 2 heyelan meydana geldi. İlk heyelanda sokakta yer alan müstakil bir evin üzerine gelen torak ve kaya parçaları evin yıkılmasına sebep olurken yıkılan evde oldukları değerlendirilen anne ve oğlunu arama kurtarma çalışmaları esnasında bölgede ikinci bir heyelan daha meydana geldi. Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler göçük altında kalırken yapılan çalışmalar sonucunda kurtarılan personeller hastaneye sevk edildi. İkinci heyelanda yaralanan 21 personelin sağlık durumlarının iyi olduğu ve can kaybı yaşanmadığı bilgisine yer verildi.

zonguldak-heyelan-son-durum-gocuk-altinda-kalan-anne-ve-oglu-icin-calismalar-yeniden-basladi.jpg

ANNE VE OĞLUNU ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kentte heyelan sonrası yıkılan evde oldukları değerlendirilen 82 yaşındaki Perihan Çakar ile 51 yaşındaki oğlu Sait Çakar’ı arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gece saatlerinde ara verilen çalışmalara günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Ekipler ilk olarak göçük alanını inceledi ve alanın güvenli olduğu belirlendikten sonra AFAD koordinesinde Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu tahlisiye ekipleri alana giriş yaptı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken anne ve oğlunun bulunması için çalışmalar devam ediyor.

zonguldak-heyelan-son-durum-gocuk-altinda-kalan-anne-ve-oglu-icin-calismalar-yeniden-basladi-001.jpg