Zonguldak’ta batan yük gemisinin yeri tespit edildi! Kayıp 11 denizci için harekete geçildi

Kuvvetli fırtına sonrasının etkisiyle Zonguldak açıklarında batan gemi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Pazar günü meydana gelen olayın ardından ekipler çalışmalarına başlamıştı. Geminin konumunun tespit edildiği açıklandı.

Zonguldak’ta batan yük gemisinin yeri tespit edildi! Kayıp 11 denizci için harekete geçildi

Ereğli’de batan kargo gemisinin yeri tespit edildi. Yeni gelişmeleri aktaran AFAD Başkanı Okay Memiş, tüm imkanların seferber edildiğini ve 11 denizcinin arama çalışmaları için tespit edilen konuma yoğunlaşıldığını söyledi. Kayıp olan 11 denizci için arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte Zonguldak’ta fırtınanın etkisiyle batan yük gemisi ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri ve kayıp 11 denizi ile ilgili son durum…

EREĞLİ’DE BATAN KARGO GEMİSİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ

Hafta sonu yurt genelinde etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli fırtına Zonguldak’ta da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Zonguldak’taki fırtınanın etkisiyle bir yük gemisinin battığı bilgisine yer verilmişti. Zonguldak açıklarında batan geminin mürettebatından 1 kişinin cansız bedeni bulunmuştu. Yaşanan son dakika gelişmesini aktaran AFAD Başkanı Okay Memiş, geminin yerinin tespit edildiğini duyurdu. Memiş, kayıp 11 denizciyi arama çalışmalarının tespit edilen bölgede yoğunlaştığını da açıklamalarına ekledi.

zonguldak-ta-batan-yuk-gemisinin-yeri-tespit-edildi-kayip-11-denizci-icin-harekete-gecildi.jpg

KAYIP DENİZCİLERİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

19 Kasım 2023 Pazar günü Ereğli ilçesinde kuvvetli fırtınanın etkisiyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk Bayraklı ‘Kafkametler’ isimli gemiyi arama çalışmaları devam ediyor. Gemideki 11 kayıp personeli arama kurtarma çalışmaları için gece boyunca karadan tarama faaliyetleri yapıldı. Hava şartlarının kısmi olarak iyileşmesinin ardından denizden ve havadan da arama çalışmaları başlatıldı. Gemideki 12 kişilik mürettebattan maalesef cansız bedenine ulaşılmıştı. Gemideki 11 kayıp denizciyi arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

zonguldak-ta-batan-yuk-gemisinin-yeri-tespit-edildi-kayip-11-denizci-icin-harekete-gecildi-001.jpg

SON DURUM

Bölgedeki son durum ve son dakika gelişmeleri ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Bugün önemli açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve AFAD Başkanı Okay Memiş, iletişim kaybedilen Türk Bayraklı gemi ve mürettebatını arama çalışmaları ile ilgili son bilgileri aktardı. Zonguldak’ta batan geminin konumunun tespit edildiğini açıklayan AFAD Başkanı Okay Memiş, arama kurtarma çalışmalarının o bölgede yoğunlaştığını belirtti ve ’25 metre derinlikte. Kayıp 11 personelle ilgili şu an bir gelişme yok. Orası askeri bir bölge. Gemi limana yanaşmaya çalışmış ama dalgalardan paramparça olmuş. Yüzey taraması yapıyoruz çünkü dün bulunan cansız bedeni tahmin etmediğimiz bir bölgede bulduk.’ ifadelerine yer verdi.