Zonguldak’ta heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlundan acı haber! AFAD açıkladı

Dün akşam yoğun yağışın yaşandığı Zonguldak’ta heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle müstakil bir evin yıkıldığı öğrenilirken evde yaşayan anne ve oğlunun göçük altında kaldığı bilgisine yer verildi. Anne ve oğlunu arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Zonguldak’ta heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlundan acı haber! AFAD açıkladı

Zonguldak’ta peş peşe 2 heyelan yaşandı. İlk heyelanda müstakil bir evin yıkıldığı evdeki anne ve oğlunun göçük altında kaldığı açıklanırken bölgeye giden arama kurtarma ekiplerinin çalışma yaptığı esnada aynı bölgede ikinci bir heyelan meydana geldi ve personeller de göçük altında kaldı. Göçük altında kalan personeller kurtarılarak hastaneye sevk edilirken bu sabah saatlerinde anne ve oğlunu arama kurtarma çalışmaları yeniden başlamıştı. AFAD, yaptığı son dakika açıklamasıyla acı haberi duyurdu.

ANNE VE OĞLU GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Zonguldak’ta dün etkili olan yoğun yağışın neden olduğu heyelan müstakil bir evi yıktı. Evde yaşayan anne ve oğlunun göçük altında kaldığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden ekipler bölgede gerekli önlemleri alarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Bu sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte anne ve oğlunu arama kurtarma çalışmaları yeniden başlamıştı. Anne ve oğlundan maalesef acı haber geldi.

zonguldak-ta-heyelanda-gocuk-altinda-kalan-anne-ve-oglundan-aci-haber-afad-acikladi.jpg

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Zonguldak’ta sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlatılan arama kurtarma çalışmalarından gelecek güzel haber bekleniyordu. Maalesef göçük altında kalan anne ve oğlundan acı haber geldi. AFAD, son dakika açıklamasında anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. AFAD’dan yapılan açıklamada, ‘Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Büyük bir gayret ve özveri ile çalışan tüm ekiplerimize Milletimiz adına şükranlarımızı sunarız.’ ifadelerine yer verildi.

zonguldak-ta-heyelanda-gocuk-altinda-kalan-anne-ve-oglundan-aci-haber-afad-acikladi-001.jpg