Zonguldak’ta ne oldu? Ekipler bölgede göçük altında kalanlar var

Zonguldak’ta meydana gelen heyelan sebebiyle tek katlı müstakil bir ev yıkıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlu için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Zonguldak’ta ne oldu? Ekipler bölgede göçük altında kalanlar var

Zonguldak’ta peş peşe 2 heyelan meydana geldi. İlk heyelanda tek katlı müstakil bir evin yıkıldığı öğrenilirken bölgeye giden ekipler yıkılan evin içinde olduğunu değerlendirdikleri anne ve oğlu için arama kurtarma çalışmalarına başladı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları esnasında bölgede ikinci bir heyelan meydana geldi. Aynı alanda yaşanan ikinci toprak kaymasında ekiplerden bazıları da göçük altında kaldı. Bölgeden son dakika bilgileri gelmeye devam ederken AFAD’dan açıklama yapıldı.

ZONGULDAK’TA PEŞ PEŞE 2 HEYELAN

Zonguldak Asma Mahallesi Tulumbaüstü sokakta bulunan bir ev heyelan sebebiyle çöktü. Evde oldukları değerlendirilen anne ve oğlu için ekipler arama kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları esnasında aynı bölgede ikinci bir heyelan daha yaşandı.

zonguldak-ta-ne-oldu-ekipler-bolgede-gocuk-altinda-kalanlar-var.jpg

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPAN EKİPLER GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Bölgeden gelen son dakika bilgileri aktarılmaya devam edilirken aynı bölgede peş peşe meydana gelen toprak kaymaları sebebiyle göçük altında kalanlar olduğu belirtildi. Bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlayan ekiplerden 21 personelin ikinci heyelanda göçük altında kaldığı açıklandı. AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasında göçük altında kalan personellerin kurtarılarak hastaneye sevk edildikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bilgisine yer verildi.

zonguldak-ta-ne-oldu-ekipler-bolgede-gocuk-altinda-kalanlar-var-001.jpg

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AFAD’dan son dakika bilgilendirmeleri devam ediyor. Heyelan meydana gelen bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktaran AFAD, Ankara, Sakarya, İstanbul, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerinden 78 arama kurtarma personeli ve 19 aracın ile çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edildiğini duyurdu.

zonguldak-ta-ne-oldu-ekipler-bolgede-gocuk-altinda-kalanlar-var-002.jpg