Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor! Dikkat tarih öne çekildi

İstanbul Valiliği’nden bir son dakika açıklaması geldi. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren duyuru az önce geldi. İstanbul Valiliği, ticari araçlar için başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu tarihini öne çekti ve yeni tarihi duyurdu.

Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor! Dikkat tarih öne çekildi

Ticari araçlar için başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu öne çekildi. İstanbul Valiliği’nden yapılan duyuru ile yeni tarih açıklandı. 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım tarihine çekildi. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan ve özel araçlarda ise olumsuz hava şartlarında can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gerekli olan kış lastiği uygulaması Megakent İstanbul’da öne çekildi. İstanbul'da kış lastiği takma zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihinde başlayacak.

İSTANBUL'DA ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ TAKMA UYGULAMASI BAŞLIYOR

Olumsuz hava koşullarında can ve mal güvenliği için kullanımı zorunlu olan kış lastiği uygulaması İstanbul'da başlıyor. Bu yıl zorunlu kış lastiği uygulaması Megakent İstanbul'da erken başlayacak. 1 Aralık tarihind ebaşlayacak olan kış lastiği uygulamasının tarihi öne çekildi. 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekildi.

zorunlu-kis-lastigi-uygulamasi-basliyor-dikkat-tarih-one-cekildi-001.jpg

DİKKAT: UYGULAMA 25 KASIM TARİHİNDE BAŞLIYOR

Araç sahiplerinin kış aylarında dikkat etmeleri gereken kış lastiği kullanımı ile ilgili İstanbul için yeni bir gelişme yaşandı. Şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan ve özel araçlarda ise can ve mal güvenliği ile sorunsuz bir yolculuk için gerekli olan kış lastiği uygulaması İstanbul'da öne çekildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan son dakika duyurusunda meteorolojik veriler çerçevesinde ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğunun bu yıl 25 Kasım tarihinde başlayacağı bildirildi.

zorunlu-kis-lastigi-uygulamasi-basliyor-dikkat-tarih-one-cekildi.jpg

1 NİSAN2DA SONA ERECEK

Zorunlu kış lastiği uygulaması normalde 1 Aralık tarihinde başlamaktadır. Bu yıl İstanbul'da zorunlu kış lastiği uygulaması ile ilgili önemli bir karar alındı ve uygulama tarihi Kasım ayına çekildi. Bu yıl için İstanbul'da zorunlu kış lastiği uygulaması 25 Kasım'da başlayacak. Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.