Bu telefonla çıplak selfie çekemezsiniz!

Japonya'da üretilen bir telefonla özellikle reşit olmayan gençlerin çıplak selfie çekmesini engelleyecek yapay zekalı bir yazılım kamera programının içine yerleştirildi. Bu sayede telefonla çıplak selfie çekmek istendiğinde bunu resim galerisine kaydetmiyor ve fotoğrafın kayıtlı hale gelmesini engelliyor.

Bu telefonla çıplak selfie çekemezsiniz!

Japonlar yine yaptı yapacağını ve öyle bir telefon ürettiler ki sahibinin çıplak selfie yapması halinde bunu engelliyor ve istenmesi halinde sahibi 18 yaşının altındaysa bunu ebeveynlerine bildiriyor.  Telefonun ismi Tone e20 ve şu an sadece Japonya’da satışta olan bir telefon.

Bu telefonu yapanlar özellikle ergenlerin ileride pişman olacakları fotoğraflarını çekmelerini önlemek. Dünyada azımsanmıyacak bir sayıda eşine çıplak fotoğraf gönderenler olduğu, reşit olmayan bireylerde ise bu oranın daha yüksek olduğu belirtiliyor. Çıplak resimlerle yapılan şantajlar ve dolandırıcılıklar akla geldiği zaman bunun nelere neden olabileceğini düşünmek içten bile değil.

3’lü kamera sistemine sahip olan Tone e20, fiyat olarakta uygun bütçeli bir android telefon olarak dikkat çekiyor. Sadece 180 dolar gibi uygun bir rakamla alınabilen telefonun içine yerleştirilen yapay zekalı bir yazılım sayesinde çıplak selfie çekimi engelliyor. Smartphone Protection adı verilen güvenlik sistemiyle gerçekleştirilen bu sistem, selfinin çekilmesi halinde bunun fotoğraf galerisine kaydedilmesini engelliyor.

Kamera içine yerleştirilen yazılım algoritması sayesinde, internetteki bulut sistemlerine veya bir başkasına çıplak resim gönderilemiyor ve böylece kişi ileri de çok pişman olabileceği bir yanlışı yapamıyor. Özellikle reşit olmayan için ebeveynlerinin oldukça beğendiği bu telefon sayesinde içleri rahat olacak.

2014 yılında Cosmo Dergisi’nin yaptığı araştırmaya göre Amerikalı yetişkinlerin yüzde 50’sinden fazlasının çıplak fotoğrafları bir başkasına gönderdiğini, kadınların ise yüzde 89’nun çıplak fotoğraf çektiğini tespit etti.

Telefonun bu özelliğinin ileri de Facebook ve Google içinde yol gösterici olabileceği ve daha da gelişmiş bir şekliyle fotoğrafın içeriğini tespit edebilecek bir yapay zekayla yasadışı ve yüklenmemesi gereken fotoğrafların tespitinde çok işe yarayacağı belirtiliyor.