Fitbit Alta’nın yeni özellikleri ve çıkış tarihi

Giyilebilir elektronik ürün portföyünde dünya genelinde oldukça büyük bir paya sahip olan Fitbit, bir süreden beri satışı süren Alta modeline kullanıcılarından gelen yoğun ilgi ile yeni bir özellik ekledi.

Fitbit Alta’nın yeni özellikleri ve çıkış tarihi
Fitbit Alta’yı görsel açıdan şık bir şekilde tasarlamış ve giyilebilir teknolojik ürün olarak piyasaya sunmuştu. Akıllı bileklik adım ve mesafe sayma, yakılan kaloriyi hesaplama, SmartTrack ile otomatik aktivite tanımlaması (yürüyüş, koşu, spor vs), hatırlatıcı ve takvim gibi özelliklere sahipti. Kullanıcıların talepleri üzerine Alta’ya kalp atış hızı ölçme özelliği de eklendi. 


En son eklenen kalp atış özelliği ile Fitbit yeni modeli, Alta HR ismi ile tanıtımı yapıldı. Alta HR görüntüsü bakımından selefiyle aynı olsa da, kullanıcılarının kalp atış hızını gerçek zamanlı olarak ölçebilecek. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar gün içinde yaktıkları kalorileri de daha verimli şekilde takip edebilecek.

Fitbit’in Alta HR  modeli mevcut özellikleri ve yeni eklenen kalp atış hızını ölçmesi dışında kullanıcılarının uyku alışkanlıklarını geliştirmeleri yönünde önemli bir özellik sundu. “Sleep Stages” (Uyku Evreleri) adını taşıyan bu özellikten Alta HR, Blaze ve Charge 2 sahipleri yararlanabilecek. Söz konusu özellik, kullanıcıların uyku kalitesini inceleyecek. Bunu yaparken hareketi ve kalp atış hızı verisinden faydalanılacak. Böylelikle kullanıcıların hafif, derin ve REM uyku evrelerinin süreleri belirlenecek. Bu sayede kullanıcılar değiştirmek istedikleri uyku alışkanlıkları hakkında fikir edinebilecek. Daha önce bunun için bir uyku laboratuvarında uyumak gerekiyordu.

Fitbit Alta HR nisan ayının başında satışa sunulacak
Yeni uyku özellikleri mevcut Fitbit cihazlarına mart ayının sonlarında eklenecek. Alta HR ise nisan ayının başında satışa sunulacak.