Liselerde sınıfta kalma geri geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ve liselerde sınıfta kalma sisteminin tekrar geri geleceğini ve bu sayede belli becerilere sahip olmayan öğrencilerin sınıflarını geçemeyeceğini açıkladı.

Liselerde sınıfta kalma geri geliyor

Sınıfta geçme sisteminin 1999'dan bu yana uygulanan bir sistem olduğunu ve sınıfta kalmanın kaldırıldığını söyleyen Bakan Selçuk, bu sistemde liseyi bitirip 4 işlemi bilmeyen, okuduğunu anlamayan, düzgün yazı yazamayan lise mezunlarının olduğunu ifade ederek, Ankara'da yapılan toplantılarla yeni bir model üzerinde çalıştıklarını, bu modelde ya 2 dönem ortalamasının 50 olması, yada 2. dönem en az 70 puan ortalamasının sınıf geçme şartı olarak koyulacağını belirtti. 


Tüm Türkiye'de bir anda kuralları değiştirmek yerine, ilk başta pilot illerde yapılacak uygulamalarla sonuçlar alındıktan sonra tüm illere uygulanacak bir çalışma sistemi benimsendiğini açıklayan Bakan Selçuk, sınıfta kalma sistemi olmayınca çalışanla çalışmayan öğrencinin ayırt edilemediğini ve çalışmanın anlamsızlaştığını söyledi. 


Bakan Selçuk sınıfta kalanların nereye yönlendirileceğinin ve nasıl bir sisteme tabi olacaklarının da belirlendiği Ankara Çalıştayı'nda eğitimcilerin, velilerin, milli eğitimde çalışan yöneticilerin hep birlikte bu kararı aldıklarını ifade etti.