1 Şubat FED toplantısı: Kararlar saat kaçta açıklanacak?

Bugün FED'in önemli bir toplantısı var. Donald Trump'un etkilerinin hissedilmeye başlandığı şu günlerde, FED'in bugünkü toplantıyla ilgili kararları açıklaması bekleniyor. FED'den herhangi bir not arttırımı beklenmezken,Mart ayına dair FED'in ne sinyaller vereceği merak konusu.

1 Şubat FED toplantısı: Kararlar saat kaçta açıklanacak?
Bugün Küresel Piyasaların gözü kulağı FED'den gelecek açıklamalarda.. FED yapacağı toplantının ardından kararlarını açıklayacak. Piyasaların merak ettiği FED'in toplantı tutunaklarına nelerin yansıyacağı.. FED'in Mart'taki olası faiz arttırımıyla ilgili nasıl mesajlar verileceği büyük merak konusu.. FED'in 2017 yılında 3 faiz arttırımı yaparak parasal sıkılaştırmayı devam etmesi bekleniyor. 

FED'in kararları öncesi Küresel piyasalarda hisseler yukarı yönlü hareket ederken dolar sakin ve yatay bir seyir gösteriyor. Sabah Euro karşısında değer kazanan Dolar'ın FED'in kararları sonrası kazançlarını genişletebileceği belirtiliyor. 

Altın'da da küçük bir düşüş sonrası yatay bir seyir var. Mart'a dair faiz arttırımına yönelik güçlü ve pozitif sinyaller gelirse altının ONS fiyatında geri çekilme yaşanması bekleniyor. 


FED'İN KARARLARINI AKŞAM 22:00'DE AÇIKLAMASI BEKLENİYOR


Dolar 2017 Ocak ayında en kötü aylık performansını sergiledi. Donald Trump'un politikalarının etkilerinin yansıdığı dolarda Şubat ayının nasıl geçeceği FED tarafından yakından izlenecek. 

Dolar salı günü Trump yönetiminden gelen "Zayıf para birimi tercihi" açıklamasından sonra ciddi bir değer kaybı yaşasa da önemli para birimleri karşısında tekrar güç kazandı. Petrol varil başına 53 doların altında kalırken, Altın fiyatları Haziran'dan bu yana en iyi 2 aylık performasını sergiledi. Apple'nin beklenenden fazla kar etmesi de ABD'de kapanış sonrası işlemlerde değer kazanmasına neden oldu.