2020 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri dağıtıldı

Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödüllerinden biri olan “2020 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri” sahiplerini buldu. Türkiye’nin önde gelen bankalarınıve şirketlerini bir araya getirentörende büyük ödüllerin sahibiAydem Enerji, Turkcell, SOCAR Türkiye, Erdemir, QNB Finansbank ile Türkiye Kalkınma veYatırım Bankası oldu.

2020 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri dağıtıldı
Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen “2020 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri”, GFC Media Group’unev sahipliğinde bu yıl altıncı kez verildi. 20 Şubat Perşembe günü Shangri-La Hotel’de düzenlenen ve Türkiye’nin önde gelen banka ve şirketlerini bir araya getiren ödül törenine toplam 220 yönetici, kurumsal müşterileriyle katıldı.

GFC Media Group İş Geliştirme Direktörü Elvan Cosgun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu etkinlik Türkiye Sermaye Piyasalarındaki büyük başarıları bir kez daha ortaya koydu ve Türk bankacılık ve finans sektörünün güçlü yönlerinin vurgulanmasına önemli bir katkıda bulundu" dedi.

Büyük ödül “Aydem Enerji” nin oldu

Düzenlenen törende, Aydem Yenilenebilir Enerji “Yılın Sendikasyon Kredisi”, “Doğal Kaynak Finansmanı” ve “Proje Finansmanı Anlaşması” kategorilerinde büyük ödüllerin sahibi oldu. Aydem Yenilebilir Enerji ayrıca,bünyesindeki Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.’nin gerçekleştirdiği 920 milyon ABD dolar tutarındaki yeniden yapılandırma kredi anlaşmasıyla “Enerji Finansmanı Anlaşması”  kategorisinde  de büyük ödülü kazandı.

Turkcell’e iki ödül

Gecede Turkcell de iki kategoride ödüle layık görüldü. Turkcell, Haziran 2019’da gerçekleştirdiği 75 milyon TL tutarındaki Wakalah Sukuk ihracıyla “Yılın İslami Finans Anlaşması”ödülünün,Şubat 2019’da gerçekleştirdiği 150 milyon ABD dolarındaki İsveç İhracat Kredi Kuruluşu sigortası kapsamında, 10 yil vadeli kredi sözleşmesi ile de“İhracat Kredi Ajansı(ECA) Finansman Kredisi”ödülünün sahibi oldu.

Türk Telekom,  Kuzey Marmara Otoyolu ve QNB Finansbank da geceden ödülle döndü

Türk Telekom,Türkiye pazarında iki yıl aradan sonra ihraç edilen ilk kurumsal Eurobond ihracı olan 500 milyon ABD Doları tutarındaki Tahvil ihracıile “Yılın Kurumsal Borç Anlaşması” ödülünü kazandı.

Düzenlenen ödül töreninde ayrıca,"Yılın Altyapı Finansmani Kredisi Anlaşması” kategorisinde,4,5 milyar ABD Doları değerindeki kredisi ile  Kuzey Marmara Otoyoluve 5,5 yıl vadeli 650 milyon ABD Doları tutarındaki euro bond ihracı ile QNB Finansbank“ Yılın Finansal Kurumlar Tahvil Anlaşması”ödülünün sahipleri oldu.