Altın Fiyatları rekora doymuyor

Türkiye'de altın fiyatlarını aldı başını gidiyor. Altın fiyatları için yılın ilk çeyreğinde gram fiyatı olarak 140 lirayı test edebileceği söyleniyordu ama yılın 10. gününde altının gram fiyatı 144 lirayı test etti bugün. Altın fiyatlarını böylesine çıldırtan sebep ne ve altın fiyatları nereye kadar yükselir? işte Haber Gazete'nin Altın Fiyatları'na dair analizi...

Altın Fiyatları rekora doymuyor

Altın fiyatları 9 Ocak Pazartesi'nden itibaren sert yükselişleriyle herkesin dikkatini çekmeye başladı. Hükümetten dolar fiyatları ve altın fiyatlarındaki yükselişe dair bir ses çıkmaması da insanları endileşendiriyor ve dolar kuru 3.77'yi de geçerer 3.80'e doğru yükselişini devam ettiriyor. 


Dolar kurunun yükselmesi altın fiyatları üzerinde direkt bir etki yapıyor. Bugün Altının gram fiyatı 144 liranın üzerini görerek tarihi bir rekora imza attı. Hem dolar kurunun yükselmesi hemde altın fiyatlarını direkt etkileyen ONS fiyatının geçen hafta Amerika-Rusya gerginliğini,bu haftada Amerika-Çin gerginliğini sebep göstererek yükselmesi altın fiyatlarının yükselmesinde büyük rol oynuyor.


ALTIN FİYATLARI NEREYE KADAR YÜKSELİR?

Altın fiyatlarının yükselmesinde en büyük nedenlerden biri Türkiye'de doların sert bir şekilde yükselmesi. Doların yükselme nedenlerine baktığınızda aslında çok bir neden görünmüyor ve spekülatif bir yükseliş olduğu söyleniyor. FİTCH'in Türkiye'nin notu düşürebileceğinin sinyalini vermesi,başkanlık görüşmeleriyle başlayan sistem değişikliği tartışmaları ve Pazartesi açıklanan Sanayi Üretim Endeksi'nin kötü gelmesi doların yükselişine neden olarak gösterilse de, piyasa oyuncuları bu nedenlerin dolarda böyle bir sert hareket gösterecek nedenler olmadığını söylüyor ve doların 3.8'leri görebileceğini belirtiliyorlar.


ALTIN FİYATLARI 140'IN ALTINA İNEBİLİR

Dolar kurunun 3.80'leri görmesi ve altının ONS fiyatının 1190 Dolarlara çıkmasıyla beraber altının gram fiyatı 145 liranında üzerine çıkabilir. Piyasa uzmanları dolar kurunun normalde şu an 3,50'nin altında bir yerlerde olması gerektiğini söylüyorlar. Bu da dolarda sert bir düşüşün olabileceği ve dolar fiyatlarının 140 liranın altına düşme ihtimalini güçlendiriyor.