Asgari Geçim İndirimi (AGİ) miktarları belli oldu

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte çalışanları yakından ilgilendien bir indirim var. Adına Asgari Geçim İndirimi denilen bir indirim asgari ücrete göre hesaplanıyor. İşte yeni yılda net olarak 1404 TL olan, brüt olarak 1777 TL olan asgari ücret sonrası oluşan Asgari Geçim İndirimi miktarlarına dair detaylar.

Asgari Geçim İndirimi (AGİ) miktarları belli oldu

Çalışanların maaşlarına yansıtılacak olan asgari geçim indiriminin ne kadar olduğu netleşti. Bu indirim hesaplanırken bekar,evli ve çocuk sayısı parametreleri baz alınıyor.

 

İşte yeni asgari ücret sonrası uygulanacak Asgari Geçim İndirimleri


Bekar için 133.31 TL

Evli ve eşi çalışmayan için 160 TL

Evli ve eşi çalışmayan 1 çocuklu için 180 TL

Evli ve eşi çalışmayan 2 çocuklu için 200 TL

Evli ve eşi çalışmayan 3 çocuklu için 213 TL

Evli ve eşi çalışan için 133 TL

Evli ve eşi çalışan 1 çocuklu için 153 TL

Evli ve eşi çalışan 2 çocuklu için 173 TL

Evli ve eşi çalışan 3 çocuklu için 187 TL


BAŞBAKAN'DAN VERGİ DİLİMİ MÜJDESİ

 

Başbakan Binali Yıldırım asgari ücretin açıklanması sonrası Çankaya Köşkü’nde bir heyeti kabul etti ve burda yaptığı konuşma da asgari ücretle çalışanlara bir müjde vererek 2017 yılında asgari ücret alanların vergi dilimine girmeyeceklerini açıkladı. Bu da yılın son son 3 ayında maaşları düşen asgari ücretlilerin maaşlarının düşmeyeceği anlamına geliyor.


Binali Yıldırım asgari ücretle ilgili yeni detaylar verdi.Geçen yılki gibi yine hükümetin yine işverene prim desteği vereceğini açıkladı.Maliyetin bir kısmını hükümetin karşılayacağını söyleyen Yıldırım, 10 milyar liralık bir bütçenin buraya ayrıldığını söyledi.


Vergi dilimine girmelerinden dolayı yaşanan düşüşle ilgilide önlem aldıklarını söyleyen Binali Yıldırım, Ocak’ta da Aralık’ta da maaşları 1404 olacak ve farkı Maliye Bakanlığı karşılayacak.