Balık fiyatlarına kar zammı!Hamsinin fiyatı..

Kar yağışı hamsi fiyatlarına zam olarak yağdı. Balık fiyatlarına kar zammı diyebileceğimiz bir zam geldi ve 10 liralarda dolaşan hamsi fiyatı 15 liralara,15 liralardaki mezgit fiyatıda 22 liralara yükseldi.

Balık fiyatlarına kar zammı!Hamsinin fiyatı..

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Marmara'dan başlayıp Karadeniz'e doğru giden yoğun kar yağışının akabinde balık fiyatlarına da karla beraber zam yağdı.


ZAM NEDENİ OLUMSUZ KOŞULLAR


Olumsuz hava şartları nedeniyle zammın geldiğini söyleyen balıkçılar, hamsinin kilosunu 15 liradan,mezgitin kilosunu da 22 liradan satıyorlar. Bölgedeki hava koşulları nedeniyle balıkçıların ava çıkamadığını,çıkanlarında zorlu şartlarda av yapmaları nedeniyle fiyatların bu denli yükseldiği belirtiliyor. 


PİYASADA BALIK ÇOK AZ


"Balık az olunca fiyatı da otomatik olarak yükseliyor piyasada" diyen Balıkçılar, vatandaşın bir süre balığı pahalı fiyattan yemek zorunda kalabileceğine dikkat çektiler. Havaların normale dönmesiyle birlikte balık fiyatlarınında normale döneceğini söyleyen balıkçılar, özellikle hamsi fiyatında büyük bir yükseliş olduğunu belirttiler. 


Balık fiyatlarının kırmızı ete göre fiyatlarının hala uygun olduğunu söyleyen balıkçılar,soğuğun etkisiyle deniz balığının daha da lezzetlendiğini söylediler.