Dolar almak için doğru zaman mı! İşte Dolar yorumları..

Dolar Kuru Merkez Bankası'ndan Perşembe ve Cuma günü gelen müdahalerle 3.72'den haftayı kapattı. Yeni hafta başlıyor ve yatırımcılar dolar almak için doğru zaman mı diye soruyorlar. İşte merak edilen o soruyla ilgili dolar yorumları..

Dolar almak için doğru zaman mı! İşte Dolar yorumları..

Dolar fiyatlarında bu hafta ne olur diye herkes merak ediyor. Son 2 işlem gününde dolara dolaylı yoldan müdahale eden Merkez Bankası bu haftada müdahalelerini sürdürür mü? Dolar aşağı mı gider yoksa yukarı mı... İşte bu sorulara cevap olabilecek dolar yorumu..


Birinci olarak şuna dikkat çekmek gerekir ki, Merkez Bankası'nın müdahale ettiği Perşembe günü dolar zaten dünya genelinde düşüyordu ve Merkez'in müdahalesi bununla birleşince düşüş daha sert oldu. Cuma günü de Merkez Bankası repo ihalesi açmayınca dolardaki düşüş biraz daha sertleşti. Ama gündemde doları yükseltecek herhangi bir gelişme yoktu. 


İkincisi Cumhurbaşkanı'nın ekonomiyle ilgili verdiği son bilgileri dikkatli okumak lazım. Cumhurbaşkanı "Dolar'da terörde olduğu gibi beklemede olmayacağız hücum edeceğiz." manasında sözler etti. Bu da Merkez Bankası'nın daha proaktif bir politika izleyeceği anlamına geliyor. 


Üçüncüsü gündemde 3 önemli şey var ve bunlar ardı ardına gelecek. 20 Ocak'ta Trump koltuğa oturup göreve başlayacak, 24 Ocak'ta Merkez Bankası Faiz kararını açıklayacak ve 27 Ocak'ta Fitch Türkiye ile ilgili kararını açıklayacak. (Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu düşürme ihtimali yüksek)


Bu verilere baktığımızda dolarda dalgalanmalar yaşanacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok. Bu dalgalanma hangi bant arasında olacak bu önemli. 3.70-3.80'mi yoksa 3.70-3.90 bandı mı? 3.70'in altlarında doların çok kalıcı olmadığı yönünde görüşler var piyasa oyuncularında.


Dolar için alım zamanı mı sorusunu soranlara uzmanlar "Eğer kısa vadeli değilde paranızı orta vadeli tutabileceksiniz ve aceleniz yoksa alım için uygun noktalardayız." yönünde görüş belirtiliyorlar.