Dolar fiyatları aşağı Altın fiyatları yukarı

2016’nın son işlem gününde piyasalarda düşük işlem hacmiyle sert hareketler yaşanıyor. Altın fiyatları yukarı doğru bir tırmanış yaşarken,dolar fiyatları aşağı doğru iniyor. Yılın son haftasında dünya genelinde büyük kayıplar yaşayan dolarda Trump’un seçilmesiyle fazlaca değerlendiği kanaati oluşmaya başladı.

Dolar fiyatları aşağı Altın fiyatları yukarı
Altın fiyatlarında ONS yıl sonunu güçlenerek kapatmaya hazırlanıyor. 1130 dolarlardan başlayan yükseliş hareketi 1160 doları geçti ve bugün ONS’un yılı hangi fiyattan kapatacağını kestirmek zor. ONS’taki bu sert yükseliş iç piyasada altın fiyatlarının gramının 130 liranın üzerine  çıkmasını sağladı. 

GÜVENLİ LİMANA ÇEKİLİYOR YATIRIMCI

Güvenli liman altındaki hareketin tersine dolarda bir gevşeme hareketi var. Yurtdışına göre Türkiye’de bu gevşeme daha sınırlı olsa da, bugün dolarda aşağı yönlü bir hareketin olabileceği belirtiliyor. Dolar ABD Başkanlık Seçimlerini Donald Trump’un kazanması sonrası adeta çıldırmış ve çok sert yukarı yönlü bir hareketlenme yapmıştı. Sular durulduktan sonra piyasadaki ortak kanı Trump’un seçilmesine abartılı bir tepki verildiği yönünde oldu. 

DOLAR ABARTILI YÜKSELDİ
Doların çok yükseldiğini, altının da abartılı bir şekilde düştüğü fikrinin piyasada benimsenmesiyle dolar fiyatları aşağı doğru inerken altın fiyatları ise yukarı doğru çıkıyor. Türkiye’de altın fiyatlarının hem dolardan hemde ONS fiyatından etkilenmesi nedeniyle yükseliş bazen sınırlı olarak yansıyor fiyatlara. 

EURO/DOLAR PARİTESİNDE SIRADIŞI HAREKET
Dün gece Euro Dolar paritesinde de sıra dışı bir hareket yaşandı. Bilgisayardan verilen otomatik talimatların bir anda işleme konulmasıyla Euro Dolar paritesi 1.0635’lere kadar tırmanarak büyük bir sıçrayış yaptı. Daha sonra yapılan müdahalelerle  kur 1.0530 civarlarına çekildi.