Dolar Kuru düşüşe geçti! Merkez Bankası'ndan kritik adım

Alıp başını giden dolar kuruna bugün Merkez Bankası'ndan müdahale sayılabilecek bir adım geldi ve Merkez Bankası'nın adımı işe yaradı. 3.94'ler seviyesinde olan dolar kuru 3.81'in altına kadar indi ve buralarda yatay seyrediyor.

Dolar Kuru düşüşe geçti! Merkez Bankası'ndan kritik adım
Dolar kurundaki başdöndüren hareketlilik bugün tersine dönmüşe benziyor. 3.94 TL'yi gören dolar fiyatlarında bugün sert bir düşüş oldu. Merkez Bankası'nın dolara müdahale edebileceği bir ortamda, Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihalesi açmayarak sıkılaştırmayla ilgili ilk adımını attı ve dolar fiyatları bu hamleden sonra aşağı yönlü hareket göstermeye başladı. 

3.80 liranın üzerinde tutunan dolar kurunun bundan sonraki seyri merak ederken, Merkez Bankası'nın kurdaki volatilitenin devam etmesi halinde dolar satarak direk bir müdahale de daha bulunabileceği konuşuluyor. 


Dün 3.94 TL'yi aşan dolar kuru burdan yaptığı dönüşten sonra Merkez Bankası'nın hamlelerine nasıl yanıt verecek bunu zaman gösterecek. Euro/dolar paritesindeki yükselişin etkisiyle euro 4.1553 TL ile tarihi zirvesini görüp 4.06 TL'ye düştü.

MERKEZ SIKI DURUYOR

Merkez'in 1 hafta vadeli repo ihalesi açmaması likidite politikasında daha sıkı bir duruş anlamına geliyor. TCMB haftalık repo ihalesinde piyasayı yüzde 8 faizle fonluyordu.


FİTCH NOT İNDİRİMİ YAPABİLİR


TL'deki değer kaybında Türkiye'ye tek yatırım yapılabilir notu veren Fitch'in 27 Ocak'taki değerlendirme tarihinin yaklaşırken, bir not indirimi gelebileceği yönündeki endişeler ile jeopolitik riskler öne çıkıyor.