Dolarda beklentiler ne yönde? Düşecek mi yükselecek mi!

Dolar TL'de Fitch'in ve S&P'nin yaptığı not indiriminden sonra nasıl bir hareketlilik olacağı bekleniyordu. Beklenen yükselişin aksine dolarda gevşeme hareketi var. Bugün yavaş yavaş düşen dolar 3.77'nin altına kadar indi. Dolar kurundaki düşüşün nereye kadar süreceği merak ediliyor.

Dolarda beklentiler ne yönde? Düşecek mi yükselecek mi!
Geçen hafta gelen çifte not indiriminde sonra dolarda beklenen yükseliş hareketinin aksine gevşeme hareketi var. Bugün ağır ağır düşen dolar,3.77'nin altına kadar indi. Uzmanlar Dolar'daki düşüşün nereye kadar sürebileceğine dair tahminde bulundular. 

3.80'in altına düşen dolardaki düşüş hareketinin 3.6'a kadar inebileceği belirtiliyor. Analistlerden İNG Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin, doların 3.75'e kadar gerileyebileceğini belirterek bu çekilmenin 3.65'e kadar devam edebileceği öngörüsünde bulundu. Merkez Bankası'nın gerekli durumda ilave tedbirler alacağını açıklamasının piyasaları olumlu etkilediğini söyleyen Metin, olumsuz bir yılın ardından TCMB'nin önlemleriyle TL'nin güçleneceğine inandıklarını belirtti. 

Dolar'da 3.60'ın altına doğru sert bir hareket olabileceğini söyleyen Metin, 2 gündür ciddi bir para girişi olduğunu ve TL'nin iyi perfomans gösterdiğine dikkat çekerek, Dolar'ın 3.75 direncini kırması halinde 3.60'a doğru bir çekilme olağını ve 2-3 ay süreyle piyasalarda böyle bir hava olacağını tahmin ettiklerini söyledi. 

Yarınki FED Toplantısı'nın ve Cuma günü açıklanacak enflasyon rakamları doların yön belirlemesinde büyük öneme sahip olacak.

Fed ve enflasyon verisi bekleniyor

 Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, "Gösterge tahvilleri ve uzun vadeli tahvillerin 11 seviyesinin altına gelmesi ve dolar/TL'nin 3,70'i kırmasıyla 3,55-3,65 geniş bandına doğru hareket mümkün olabilir" diye konuştu.