Doların düşme nedeni olan Merkez iddiası!

Bugün 3.81'lerden güne başlayan dolar kuru gitgide gevşeme hareketi içinde. Ortaya atılan bir haber dolardaki düşüş sürecini hızlandırdı. Doların düşmesinin arkasındaki neden bakın ne...

Doların düşme nedeni olan Merkez iddiası!

Dolar düşmeye başladı. Öğlenden sonra Bloomberg News'in Merkez Bankası kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Merkez Bankası döviz swapı yöntemiyle Türk Lirası'nı güçlendirmek için çalışma yapacak ve bunun alt yapısı hazırlanıyor. 

 

Bu haber sonrası 3.79'larda olan dolar kuru düşüşe geçerek 3.76'ya kadar düştü. Merkezin swap işlemini ne zaman başlatacağı konusunda bir netlik yok. 24 Ocak'taki toplantıda bu karar açıklanabilir. 

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı bugün yaptığı bir konuşmada yine dövizdeki yükselişi hedef aldı ve Türkiye'nin ekonomisini yavaşlatmak için dolar kurunun kullanılmaya çalışıldığını söyledi. 

 

Başbakan Binali Yıldırım'da dün akşamki toplantıda bir takım kararlar alındığına işaret ederek, Merkez Bankası'nın bağımsızlığına gölge düşüreceği nedeniyle bunları açıklamasının doğru olmadığını dile getirerek, "Merkez dolarla ilgili gerektiğinde müdahaleyi yapacak." diyerek merkezin müdahaleye hazır olduğu açıklamasını yapmıştı. 


Bugün 3.76 ile 3.80 arasında gidip gelen dolar kuru yatay bir seyir gösteriyor.