Dolar/TL ile ilgili önemli açıklama

Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Grigory Vilkov, gelişmekte olan piyasalara yönelik açıklamalarda bulundu. Vilkov değerlendirmelerinde Dolar/TL kurundaki önümüzdeki dönemdeki hareketlere yönelikte tahminlerini paylaştı.

Dolar/TL ile ilgili önemli açıklama
Ekonomi Profesörü Vilkov, son dönem stratejilerle gelişmekte olan piyasalardan para çekme arzusunun azaldığını ve ileriki dönemde daha istikrarlı bir Dolar/TL kuru görülebileceğini ifade etti. 

Gelişmekte olan piyasaları yakından takip etmesiyle bilinen Vilkov, Doların son günlerde TL karşısında değer kaybetmesini ve TL'nin güçlenmesine dair soruları da yanıtlayarak,dövizin kısa vadede hareketlerini tahmin etmenin çok zor olduğunu ifade etti. TÜrkiye'de bir takım belirsizlikler olsa da doların TL karşısında değer kaybetmesinin ileride kolaylaşabileceğini, Türkiye'deki belirsizliklerden öte ABD'de yeni yönetimin politikalarında da belirsizlikler olduğunu ifade ederek bu durumun TL'yi destekleyeceğini söyledi. 

Son dönemde Donald Trump'un politikalarının gelişmiş ülkelere yaradığına dikkat çeken Vilkov, Dolar/TL'de daha istikrarlı bir gidişat görüleceğini söylerek, "ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı ülkelerin para birimlerini, ihracatlarını artırmak için manipüle ettiği yönündeki açıklamaları da buna katkı sağladı" dedi.