Emeklilerin 2020 promosyon ödemesi ne zaman yapılacak?

Emekllere tanınan promosyonda 3 yıllık süre 1 Mart'ta bitiyor ve emeklilere yeni promosyon ücreti alma hakkı doğuyor. SGK'nın kamu bankalarıyla görüşmelere başladığı belirtiliyor ve Mart ayı içinde Emeklilerin 2020 Promosyon ödemesini almaları bekleniyor. Peki Promosyonda beklenti ne? Özel bankalar ne tür teklifler sunacaklar? Emekliler neyi beklemeli? Bu soruların cevabı habergazete.com'da..

Emeklilerin 2020 promosyon ödemesi ne zaman yapılacak?

Emeklilerin beklediği promosyon ödemelerinde takvim işlemeye başladı. 1 Mart 2017'de imzalanan sözleşmenin süresi bitiyor ve 1 Mart 2020'den itibaren emeklilere yeni promosyon ödemesi hakkı doğuyor. 2017'de ilk kez promosyon alan emeklilere  Maaşı 1.000 liranın altında olanlara 300 lira, 1.000-2.000 lira arası olanlara 375 lira, 2.000 lira üzerinde olanlara ise 450 lira promosyon ödemesi yapılmıştı

 

Türkiye Emekliler Derneği promosyon için yüzde yüz zam talebinde bulunuyor ve kamu bankalarından gelen teklif bekleniyor. SGK'nın Kamu bankalarıyla yaptığı görüşmelerden çıkacak sonuç bekleniyor. 

 

Türkiye Emekliler Derneği bu konuda çok acele edilmemesini isterken, özel bankaların sunacağı tekliflerin görülmesini bekliyor. Bu konuda emeklilerin sabırlı davranmasını isteyen Dernek yetkilileri, en avantajlı olan hangi teklifse emeklilerin oraya gitmelerini öneriyor. 


Promosyonda önümüzdeki hafta görüşmelerin hızlanması ve hükümetinde devreye girmesi bekleniyor. Mart ayı içinde promosyon ödemesinin yapılması beklenirken,emeklilerin maaşlarını istedikleri bankaya alabilmek haklarının bulunduğu, maaşlarını taşımak istedikleri bankada hesap açtırıp maaşlarını aldıkları bankaya bunu bildirmelerinin yeterli olduğu belirtiliyor.