Euro 1 yıl içinde çökebilir

Donald Trump'un AB'ye Büyükelçi olarak atamasını yapacağı Ted Malloch BBC'ye verdiği röportajda Euro'nun 1-1.5 yıl içinde çökeceği iddiasında bulundu. Euro'nun ciddi sorunları var diyen Malloch İngiltere ile ABD arasında bir ticaret anlaşması imzalanabileceğinin sinyallerini de verdi.

Euro 1 yıl içinde çökebilir
Avro'nun ciddi problemleri olduğunu savunan Malloch, "Ben olsam 2017 yılında Euro'yu açığa satardım." dedi. İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci resmen başladıktan 90 gün sonra İngiltere-ABD arasında ticaret anlaşması yapılabileceğini söyledi. 

AB tarafından ABD'nin İngiltere'yle ticaret anlaşması yapamamasını saçma bulduğunu belirten Malloch'un Donald Döneminde AB'nin büyük elçisi olarak atanacağı belirtiliyor. 

Malloch'un Euro ile ilgili sözlerin Avrupa Birliği cephesinden nasıl bir cevap geleceği merak edilirken, Euro/Dolar Kurunun bu söylemlerden nasıl etkileneceği de ayrı bir merak konusu.


ABD'DE 4 ÜST DÜZEY YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ

ABD basınında yer alan haberlerde, istifa eden üst düzey görevlilerin, Dışişleri Bakanlığı müsteşarlarından Patrick Kennedy, bakan yardımcıları Joyce Anne Barr, Michele Bond ve Yabancı Görevler Daire Başkanı Büyükelçi Gentry O. Smith olduğu belirtildi. Yöneticilerin Trump yönetimi ile çalışmak istemedikleri için istifa ettikleri belirtiliyor.