EYT'de son durum: Erdoğan'dan net EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşü EYT ilgili tavrını bir kez daha net bir şekilde ortaya koyarak, "Yakın zamanda herkes anlayacak ki, EYT ülke ekonomisini çökertme operasyonudur. Bunu uygulayan ülkelerin tamamı vazgeçiyorlar. Emeklilik yaşı 70'e çıkarılırken bizde tam tersi baskılar var." dedi.

EYT'de son durum: Erdoğan'dan net EYT açıklaması
Son günlerin popüler konusu olan EYT'lilerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan 'seçim kaybettirse de ülkemin zararına olduğu için yapmayacağım." tavrını sürdürüyor. Erdoğan ülke ekonomisini çökertmeye yönelik bir adım olarak gördüğü EYT'yle ilgili net konuştu ve bunu uygulayan İskandinav ülkelerinin bile bu uygulamadan vazgeçme noktasına geldiğini söyledi. 

Gazetecilerin soruları üzerine gündemi değerlendiren Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde emeklilikte yaşı yükseltmeyi savunan biri olduğunu fakat bugün siyasi davranarak tam tersi bir tutum takınarak buradan ne elde ederiz hesapları içine girdiğini söyledi. 

EYT'YE ONAY YOK

Seçim kaybettirse de EYT'ye onay vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, milletin zararına olacak bu meseleyi kabul etmeyeceğini, Türkiye'nin şu an işsizlikle ciddi bir savaş verdiğini belirterek "Biz bu insanları genç yaşta niye emekli edelim? Bu insanlar emekli olduktan sonra yine çıkıp piyasada iş arayacaklar ve başka birilerinin istihdam haklarını kullanmış olacaklar. Bu Türkiye ekonomisine ciddi bir zarardır." şeklinde konuştu.