FED kararlarının akabinde Dolar düşüşte!

Dolar bugün TL karşısında tepe taklak! Dün akşam FED'in açıkladığı kararları sonrası dolarda sabah saatlerinde hızlı bir düşüş başladı. 3.77'den başlayan düşüş hareketi 3.72'in altına kadar düştü. Düşüşün nereye kadar süreceği merak ediliyor.

FED kararlarının akabinde Dolar düşüşte!

FED kararlarının akabinde Dolar düşüşte! Dolar bugün TL karşısında aşağı yönlü bir hareket izliyor. Dün akşam açıklanan FED kararlarının ardından dolarda izlenen aşağı yönlü hareketin 3.70'in altına inip inmeyeceği merak ediliyor. 

 

3.72'nin altını gördü

Dün gece FED kararları açıklandıktan sonra Dolar/TL kuru buna pek bir tepki vermemiş ve 3.76-3.77 bandında git geller yaşamıştı. Fakat sabah olması ve Türkiye'de borsanında açılmasıyla birlikte dolarda sert bir düşüş hareketi başladı. 3.77'den aşağı doğru inen dolar 3.72'nin altını gördükten sonra toparlanmaya çalışıyor. 

 

Trump yönetimi güçsüz dolardan yana

Dolardaki düşüşte FED'in dün faiz arttırıma gitmemesi ve Mart ayındaki faiz arttırımının da tehlikeye girmesinin neden olduğu belirtiliyor. Öte yandan Donald Trump'un son dönemdeki açıklamaları ve uygulamaları da dolardaki hareketlerde oldukça etkili oluyor. Donald Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili tercihlerinin "güçsüz dolardan" yana olduğunu açıklamıştı geçtiğimiz günlerde.

 

BİST'e rekor para girişi

BİST'te son 1 haftada ciddi bir para girişi olduğu biliniyor. Bugün Bakan Lütfi Elvan,borsaya son 2-3 haftada 500 milyon dolara yakın para girişi olduğunu ifade ederek,bunun çok güzel bir gelişme olduğunu söyledi. 

 

Gözler Enflasyon rakamlarında

Şimdi piyasaların gözü kulağı yarın açıklanacak enflasyon rakamlarında. Eğer enflasyon beklenenin üstünde artarsa dolar yönünü tekrar yukarıya çevirebilir ama enflasyon süpriz yapıp düşük çıkarsa dolardaki düşüş hızlanabilir. TCMB yıl sonu dolar hedefini 3.86 olarak açıklamıştı en son.