Fettah Tamince'den Rusya krizi sonrası turizm değerlendirmesi

Turizmci Fettah Tamince CNNTÜRK’te Hakan Çelik’in soruların cevaplarken önemli açıklamlarında altına imza attı.

Fettah Tamince'den Rusya krizi sonrası turizm değerlendirmesi

Bu yaz sezonunun turizm açısından çok zor geçeceğini ve düşüşünartacağını fakat  öldük,sekerattayızdiyecek bir durumun olmadığını söyledi.

Özellikle yaz sonuna doğru güneyden ciddi bir rezervasyonalımlarında artış yaşanıldığını dile getiren Fettah Tamince, “Bu sene sıkıntılıolacak. Ama bu bizim için hayırlı bir iş oldu. Biz bir milliyete bağlı olmaktankurturalarak başka pazarlara açılmanın çabası içindeyiz. Kimse sanmasın kiTürkiye’de turizmin battığını,onlarca satılık otel olmadığını ve yenimüşteriler bulmak için uğraştıklarını söyledi. 

Tamince; “Turizm sektörünü tek bir millete bağlamamamız yanlış. Bugün Rus turist yerine farklı milletlere yönelerek, kendimize yeni pazarlar yaratıyoruz diyerek, İlk kez Kanada, Çin, Hindistan gibi ülkelerin turizm acenteleri kapımızı çalıyor” dedi.


Paralel Yapı ile ilgili görüşü sorulan Fettah Tamince bendevletin ve seçilmişlerin yanındayım diyerek 19-25 Aralık süreçlerinde bir çok arkadaşının adının geçtiğini ve sanki devleti kalkındıranların bir yandanda devleti soydukları gibi bir hava oluşturulmaya çalışıldı.