İş Başı Eğitim Programı başvuruları devam ediyor

Gençler için büyük fırsat anlamına gelen İşbaşı Eğitim Programı gençlere ayda 1404 TL kazanma imkanı tanıyor. Devlet tarafından desteklenen programda 2'den fazla SGK'lı işçi çalıştıran işyerleri 3. kişi olarak iş başı eğitimiyle bir kişi alabiliyor. Alınan kişini maaşını ve sigortasını devlet karşılıyor.

İş Başı Eğitim Programı başvuruları devam ediyor
Devletin işsizliği azaltma yönünden projelerinden bir olan İş Başı Eğitim Programı gençler için büyük bir fırsat oluşturuyor. Bu programda çalışan gençlere ayda 1404 TL para ödeniyor. 
      
Gençlerin hem öğrenmesini hemde para kazanmasını sağlayan İş Başı Eğitim Programı sayesinde, gençlerin tecrübe eksikliğini giderme hedefi amaçlanıyor. Konuyla ilgili konuşan İş-Kur Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, okuldan yeni mezun olan gençler bir yere iş başvurusu yaptığını fakat gittiklerinde "Tecrübeniz var mı?" sorusuyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, "Yeni mezun olmuş birinin ne tecrübesi olabilir ki!" şeklinde konuştu. 

İşbaşı Eğitim Programı'na katılan gençlere günlük 54 lira ücret ödendiğini belirten Özkan, ayda 26 günden bu ücretin bin 404 liraya tekabül ettiğini söyledi. 

Genel Sağlık Sigortası gerekse iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri yine İş-Kur tarafından yatırılacak olan çalışmada,mevcut çalışanların yüzde 10'u ile sınırlı 100 çalışanı olanın yanında 10 kişiyi İş Başı Eğitim Programı'yla çalıştırabileceğini söyledi. 


 İş-Kur genel Müdürü "Gençlerimiz hiçbir zaman çekinmesinler, çünkü bu programlar aynı zamanda staj programlarının yerine de geçiyor.İŞKUR, programı 12 ay uyguluyor." dedi. 

Kimler katılabiliyor?


Bu imkandan yararlanmak için 15 yaşını doldurmak, işsiz olmak ve İŞKUR'a kayıt yaptırmak yeterli..