KOSGEB’te 50 bin TL yoğunluğu

Hükümetin verdiği 50 bin TL'lik faizsiz kredide KOBİ'lerin KOSGEB'teki veri tabanında bilgilerini güncellemeleri nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşanıyor. 200 bin KOBİ'nin şu ana kadar başvurduğu krediyle ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nında bir müjde beklentisi var.

KOSGEB’te 50 bin TL yoğunluğu

Hükümetin reel sektörü canlandırmak adına aldığı bir kararla KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liralık kredi verme adımı sonrası KOSGEB’de büyük yoğunluk yaşanıyor. 200 bini aşan bir başvurunun geldiği KOSGEB başvuralara yetişmekte zorlanıyor. KOBİ’lerin bu krediye başvurabilmeleri için KOSGEB’e kayıtlı olmaları gerekiyor.


MÜJDE BEKLİYORUZ

KOSGEB’de 1 hafta aşkındır yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin reel piyasaya can suyu olacak ve ekonomik hareketlendirmeyi sağlayacak bu krediyle ilgili bir sürpriz yaparak KOSGEB veri tabanını güncelleme işlemi gerektirmeden başvuru yapılmasının önünü açması ve 2017 yılının başında da başvuruların devam edilmesi gerektiğini belirterek, başvuran tüm esnafa bu kredinin verilmesi önerisinde bulundu. Yavaşlayan ekonomiye büyük bir ivme kazandıracağı söylenen bu krediyle esnafların nakit sıkıntısı yaşamaması ve işlerini büyütmesi hedefleniyor.


TÜM ESNAFA VERİLSİN

Palandöken bu verilen kredinin dolaylı olarak 80 milyonu ilgilendirdiğine dikkat çekerek hükümet yetkililerinden çağrılarına kulak vermelerini ve bu krediyi başvuran tüm esnafa vermelerini istedi.


EKK'DA KARAR ALINMIŞTI

Ekonominin yavaşlamaya başlamasıyla Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda Başbakan Binali yıldırım’la bir araya gelen ekonomi kurmayları bu kararı almıştı. Piyasa verilecek bu kredinin başvuran esnafın yüzde kaçına verileceği bilinmiyor.


2017'DE KULLANACAKLAR

Bu kredi için ayrılacak bütçeye göre 200 bin KOBİ arasından hak kazananlar 50 Bin TL’lik faizsiz krediyi alabilecekler. Kredinin 2017’nin Ocak ayında KOBİ’lere kullandırılması bekleniyor.