Memurlar için BES kesintisi ne zaman ve ne kadar olacak?

Memurlardan yapılacak zorunlu bireysel emeklilik kesintileriyle ilgili ne zaman başlayacağına dair çelişkiler yaşanıyor. Oysa Hazine Müsteşarlığı BES kesintilerinin ne zaman başlayacağı ve ne kadar olacağıyla ilgili detaylı bilgiyi vermişti.

Memurlar için BES kesintisi ne zaman ve ne kadar olacak?
2017 yılında memurdan BES kesintisinin Ocak ayında yapılacağı yönündeki duyumlar gerçeği yansıtmıyor. Hazine Müsteşarlığı 20 Aralık'ta detaylı bir açıklama yapmış ve kamuda çalışan memurlar için BES kesintilerinin 1 Nisan 2017'de başlayacağını ve maaşlarının yüzde 3'ü kadar olacağını açıklamıştı. BES'ten çıkmak isteyen memurlar aynı ayın sonunda sistemden çıkabilecekler. 

Memurlar için BES kesintileri 1 Nisan tarihine ertelendi. İşte Hazine Müsteşarlığı'nın BES kesintilerine dair yaptığı detaylı açıklamada kimlerin ne zaman BES kapsamına alınacağına dair o kısım. 

"Bu çerçevede, 

- çalışan sayısı bin ve üzerinde olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar 1 Ocak 2017'den, 

- çalışan sayısı 250- 999 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar ile merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarında çalışanlar 1 Nisan 2017'den,

- çalışan sayısı 100-249 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar 1 Temmuz 2017'den,

- çalışan sayısı 50-99 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar ile mahalli idareler ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlar 1 Ocak 2018'den,

- çalışan sayısı 10-49 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar 1 Temmuz 2018'den,

- çalışan sayısı 5-9 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar 1 Ocak 2019'dan itibaren,

işverenleri aracılığıyla BES'e otomatik olarak katılacak