Merkez Bankası dolara müdahale edecek mi sorusu yanıt buldu

Başbakan Binali Yıldırım dün akşam ekonomi kurmarları ve Merkez Bankası Başkanı'nın da katıldığı toplantı sonrası ilk açıklamayı yaptı ve "Merkez Bankası gerekli gördüğünde tedbirini alacak." diyerek dolardaki sert hareketlerde Merkez Bankası'nın müdahale edeceğini açıkladı.

Merkez Bankası dolara müdahale edecek mi sorusu yanıt buldu

Geçen haftaya damgasını vuran dolardaki sert dalgalanmalar ve 3.94 gibi tarihi zirveleri görmesinin ardından hükümet anayasa görüşmelerine ara verilir verilmez hemen ekonomiyle ilgili alarma geçti ve ekonomiden sorumlu tüm bakanlar ve kurulların yetkililerin olduğu kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında..


MERKEZ BANKASI GEREĞİNİ YAPACAK


Dün akşam toplantı sonrası herhangi bir açıklama gelmemişti. Başbakan Binali Yıldırım bununla ilgili ipucunu verdi ve kurda yaşanan dalgalanmaların geçici ve sınırlı olacağını söyledi. Merkez Bankası'nın bağımsız bir kuruluş olduğunu ve kendisinin bankanın neler apacağına dair bir açıklama yapmasının yanlış olacağını söyleyen Yıldırım, "Türkiye'de ekonominin temelleri sağlam. İstihdam ve kalkınma için yeni adımlar atılacak." şeklinde bir açıklama yaptı. 


GÖZLER 24 OCAK TARİHİNE ÇEVRİLDİ


Gözler 24 Ocak'ta yapılacak Merkez Bankası'nın kritik toplantısına çevrildi ve bu toplantıda Merkez'in faiz arttırımı kararı alabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Binali Yıldırım'ın açıklamaları sonrası dolar 3.80'in altına düşerek yönünü aşağıya çevirdi. 


ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI


Erken seçim ile ilgili de konuşan Binali Yıldırım, ihtimaller üzerine konuşmanın yanlış olacağını belirterek, Anayasa'nın meclisten geçeceğinden ve referanduma gidileceğinden emin olduğunu söyledi. Erken seçimi gündeme getirerek istikrar konusunda tereddütlerin oluşturulmasının yanlış olduğunu söyleyen Binali Yıldırım,iş adamlarından yatırımlarını ertelememelerini istedi.