Milli Tarım dönemi başlıyor

Tarım Bakanı Faruk Çelik Antalya'da katıldığı bir çalıştayda adına Milli Tarım Projesi verilen bir projeden bahsetti ve Türkiye'de ekilmedik toprak bırakmamak hedefinde olduklarını söyledi.

Milli Tarım dönemi başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Antalya’da katıldığı Milli Tarımda Tohumculuk konulu çalıştayda hükümetin yeni tarım politikasının ipuçlarını verdi. Bundan sonra kimsenin toprak benim ekmiyorum diyemeyeceğine dikkat çeken Faruk Çelik, hükümet olarak her karış toprağı ekme politikasını benimsediklerini söyledi. 


Türkiye’nin ovalarını tek tek kaybettiğine dikkat çeken Tarım Bakanı Çelik, 136 ovanın sit alanı olarak ilan edilmesinin altyapısının hazırlandığını, bu sayının 200’e kadar çıkabileceğini söyledi. Bundan sonra destekleme kriterlerinin de değişeceğini söyleyen Faruk Çelik, sertifikalı tohum kullanmayan,yağmurlama ve damlama sistemini kullanmayan çiftçilere destek verilmeyeceğini açıkladı. 


Adına Milli Tarım Projesi adı verilen projeyle tohumun önemine dikkat çeken Bakan, Türkiye’nin son yıllarda tarımda güzel bir ivme yakaladığına dikkat çekerek 16.8 milyar dolarlık tarımsal ihracatın gerçekleştiğinin altını çizdi. Stratejik planlarda hükümetin 2050 yılı hedefinin bugüne göre yüzde 60 daha fazla bir tarımsal hasıla artışı olduğuna dikkat çeken Tarım Bakanı Faruk Çelik, dünyayı tehdit eden iklim değişikliği, üretim havzalarının daralması,nüfustaki hızlı artış gibi unsurların varlığında ülkelerin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak tarımsal ürünleri elde edebilmesinin çok hayati olduğunu söyledi. 


Türkiye’nin son dönemde özellikle sertifikalı tohumculuk anlamında büyük adımlar attığına dikkat çeken Tarım Bakanı, 2015’ten bu yana sırf sertifikalı tohumculuk için 1.4 Milyar liralık destek kredilerinin verildiğini açıkladı.