Van İpekyolu Belediyesi'nden ödüllü deneme sınavı

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından 3-9 Mart tarihlerinde yapılacak olan deneme sınavında 55 bin öğrenciye eğitim desteği verilecek.

Van İpekyolu Belediyesi'nden ödüllü deneme sınavı

Göreve geldiği günden bu yana eğitimin bütün sorunlarıyla yakından ilgilenen İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, eğitim camiasına yeni bir ivme katma ve ilçenin akademik başarısına katkıda bulunmaya öncülük ediyor. İlçenin eğitim çıtasını daha yükseklere taşımak isteyen İpekyolu Belediyesi, 3 ve 9 Mart tarihlerinde yapılacak olan deneme sınavına giren 55 bin öğrenciye ödül verecek.


 Eğitime destek kapsamında yapılacak olan ödüllü deneme sınavında lise öğrencilerine bilgisayar, ortaokul öğrencilerine ise bilgisayar verileceği belirtilirken, " Ödüllü deneme sınavında her sınıf düzeyinde ilk 5’e giren öğrencilere tablet bilgisayar, ikinci 5’e giren öğrencilere ise bisiklet hediye edilecektir. Ayrıca sınav sonrasında öğrencilere verilecek detaylı karne ile eksik olduğu alanlar öğrenci, sınıf ve okul bazında belirlenerek, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hafta sonu destekleme kursları ve etütler ile giderilecektir” denildi.