Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yılbaşı öncesi 2 müjde birde zam haberi verdi. Osmangazi Köprü ve 3. Köprü olarak bilinen Yavuz Sultan Selim Köprüleri’nin birinde indirim birinde zam var. Ayrıca internet sektörünü ilgilendiren Adil Kullanım Kotası’yla ilgili de flaş bir gelişme var.

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bugün kameraların önüne geçti ve 2017’ye girerken bakanlığı tarafından 3 değişikliği kamuoyuna açıkladı.


 İlk değişiklik Osman Gazi Köprüsü geçiş ücretlerinde. Osman Gazi Köprüsü’nün geçiş ücreti 88,75 TL’den 65 TL 65 kuruşa indirilerek yüzde 20’lik bir indirim yapıldı.


İkinci değişiklik 3. Köprüde yani Yavuz Sultan Selim Köprüsü’yle ilgili.. Köprünün geçiş ücreti 9,90 TL’den 15,95 TL’ye yükseltilerek zamlandı.


Üçüncü değişiklikte Adil Kullanım Kotası’yla ilgili. Türk Telekom ve başka operatörler tarafından yapılan uygulamayla belli bir kotayı aştıktan sonra hız düşürülerek daha düşük bir hıza çekiliyordu. Bakan Arslan bu uygulamanın 2018’de kaldırılacağı bilgisini verdi.