Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Kapatma Kredisi verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamayla kredi kartı olan vatandaşların borçlarını kapatmaları için Ziraat Bankası'nın kredi vereceğini açıkladı. Ziraat Bankası'nın Kredi Kartı borcu olanların borcunu kapatmayla ilgili vereceği kredi de ne gibi şartlar olacağı merakla beklenniyor.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Kapatma Kredisi verecek

Kredi kartlarında bilinçsizce yapılan harcamalar sonrası kredi kartlarında şişen ve ödenemeyen borçların olduğu biliniyordu. Hükümet bu sıkıntıya neşter atacak bir adım attı. Fakat bu kredinin herkese mi yoksa sadece kriterleri karşılayan kişilere mi verileceği noktasında tereddütler var. 


"AYLIK GELİRİNE UYGUN BİR ŞEKİLDE ÖDEYECEK"

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak."

TÜRKİYE'DE KREDİ KARTI BORCU OLAN KAÇ KİŞİ VAR?

Türkiye Bankalar Birliği'nin Ekim 2018'de açıkladığı Bireysel Kredi Kartı Borcunu Ödememiş Gerçek Kişi Sayısı verilerine göre; 2018 yılının Ocak-Ekim (Ekim ayı dahil) dönemlerinde 684.360 kişi kredi kartı borcunu ödemediği için yasal takibe başlandı.

2017 yılında ise 12 aylık döneminde ise 762.060 kişi kredi kartı borcunu ödemediği için yasal takip başlatılmıştı.