Ak Parti Ahmet Davutoğlu'na savunma tebligatı gönderdi

Yeni parti kuracağı iddialarıyla son dönemde gündemde olan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında geçtiğimiz günlerde Ak Parti MYK'da kesin ihraç istemi kararı alınmıştı. Tebligat gönderilen Davutoğlu'ndan savunması istenildi.

Ak Parti Ahmet Davutoğlu'na savunma tebligatı gönderdi
Yeni parti kuracağı iddialarıyla son dönemde gündemde olan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında geçtiğimiz günlerde Ak Parti MYK'da kesin ihraç istemi kararı alınmıştı. 

Kesin ihraç süreci böylece başlamış oldu. Bu kapsamda Ahmet Davutoğlu'na yazılı tebligat gönderildiği ve sözlü yada yazılı savunmasının istendiği ortaya çıktı. Ahmet Davutoğlu'nun kendisine gönderilen tebligata nasıl bir cevap vereceği merak konusu. 

Gönderilen tebligatta Ahmet Davutoğlu'nun ihraç istemine neden olan gerekçelerin yazıldığı ve bunlarla ilgili savunma istendiği öğrenildi. 



AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, söz konusu tebligatı dün akşam saatlerinde postaya verdiklerini söyledi. Öte yandan tebligatta, ihracı istenen kişilerin disipline sevk edilme gerekçeleri anlatıldı. Gerekçeler arasında özellikle ‘partinin genel ilkelerine aykırı davranılması, kamuoyunda partiyi rencide eden açıklamalarda bulunulması’ konusu öne çıktı. Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı son dönemde yaptığı eleştirilerin ön plana çıktığı belirtiliyor. 

Ak Parti tarihinde MYK'da kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna gönderilen isimlerin tamamı ihraç edildi.