AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu açıkladı.

2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için meclis üyeleri bugün toplandı. Başkanlık seçimi öncesi AK Partili üyeler, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın katılımıyla biraraya geldi. Toplantının ardından Erol Kaya, yaptığı açıklamada AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu duyurdu.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, ”Bu ülkedeki bin 397 belediye başkanımızın 884'ü AK Partili. Dolayısıyla 884 arkadaşımızın hikayeleri aynı zamanda bizim siyasetteki geleceğimizi belirleyen önemli unsurdan biridir. Burada özellikle belediyecilikte yaptığımız başarılarımızı mukayese yaparken bir şeyin altını çizmek istiyorum. Bunu özellikle ilçe başkanlarımıza teşkilat mensuplarımıza ifade etmek isterim. Bir AK Partili belediyeyi bir muhalefetteki bir partili belediye ile mukayese etmek AK Parti'ye ve belediyemize hakarettir. Bunu asla kabul etmem mümkün değildir. Dolayısıyla bizim belediyelerimizin başarıları, bizim belediyelerimizin hikayesi kendi çıtalarını daha yukarıya çekme mücadelesidir. Biz bu mücadeleyi yapan bir siyasi hareketiz. Yoksa bir Cumhuriyet Halk Partili belediye ile bizim belediyemizi mukayese etmek bizim başkanlarımıza asla kabul etmeyeceğimiz bir hakaret olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu başarıyı gerçekleştiren arkadaşlarımızı tek tek tebrik ettiğimi ifade etmek isterim. Bu hikayenin altında yatan en büyük unsur birliğimiz ve beraberliğimizdir. Biz bir olduğumuz zaman beraber olduğumuz zaman bu hikaye çok daha anlamlı çok daha büyük oluyor” şeklinde konuştu.

“AK Parti ailesinin adayı Başakşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal”

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı'nın Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu açıklayan Kaya, “Burada sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı sayın Kadir Topbaş Bey'e bir kez daha teşekkür ederek ifade etmek isterim ki istifasıyla boşalan süreçte bir temayül yoklaması yapıldı. Bu temayüle 337 arkadaşımız katıldı. İstanbul'daki milletvekillerimiz,bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız, üç kademeli ilçe başkanlarımız, il yürütmemiz herkes buradaydı. Bu temayülde çıkan sonuçlar ve bu temayülle birlikte sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesiyle beraber inşallah İstanbul'umuzu bundan sonraki süreçte yönetecek olan arkadaşımız dün akşam Cumhurbaşkanımız merkez yürütme kurulu toplantısından sonra ifade etiler. Allah hayırlı ve mübarek eylemesi kaydıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti ailesinin sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, adayı olarak Başakşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal” dedi. 

 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bir konuşma yaparak, " Allah beni İstanbul halkına karşı mahcup etmesin" dedi. 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın ismini açıklamasının ardından İBB Başkan Adayı Mevlüt Uysal, açıklamalarda bulundu. Uysal, büyük onur duyduğunu söyleyerek, " Genel başkanımızın ,genel merkezimizin, partimizin adayı olarak gösterilmekten onur ve gurur duydum. Allah bana İnşallah genel başkanımıza, genel merkezimize, mahcup olmadan hizmet etmeyi nasip eder. AK Parti içerisinde siyaset yaptığım için Allah'ıma tekrar şükrediyorum. Şu anda İBB bir bayrak değişimi var. Biz hep diyorduk ki, "Biz herhangi bir parti değiliz". Bir kez daha bu bayrak değişiminde herhangi bir parti olmadığımız gördük. Belediye başkanımız istifa ediyor ama teşkilatıyla birlikte toplantıda , "Yeni seçilecek başkanın arkasındayım" diyor. Öyle bir teşkilatla beraberiz ki temayül,arkasından çalışma, bu saate kadar kimi aday gösterirse 179 meclis üyenin 179'u da adayın arkasında. İnşallah AK Parti'den yani herhangi bir partide olmayan AK Parti'de nasıl belediye başkanlığı yapılması gerekirse öyle bir belediye başkanlığı yapmayı nasip eder. Bunun tek formulü var.Ne olur, " Seni seçtik başının çaresine bak " demeyin. Bunu başarırsak hep birlikte başaracağız. Sizlerden oy değil , biraz sonra yapılacak oylamadan sonra şahsım seçildikten sonra sizlerden destek bekliyorum. AK Parti'ye, Genel Başkanımıza, geçtiğimiz seçimde İstanbul halk güvendi. Şu anda bayrak değişiminde oy veren insanları hakları var.Onları mahcup etmeden, bize oy vermeyenleri mahcup edecek bir çalışma ile 2019'da milletimizin karşısına çıkarız oyumuzu arttırarak yolumuza devam ederiz. Bunu yaparsak hep beraber yapacağız. Allah beni genel başkanımıza, teşkilatımıza , İstanbul halkına karşı mahcup etmesin" dedi. 

Mevlüt Uysal Kimdir?

Başakşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.