Okan Buruk Terim’in Veliahtı Olacak

Süper Lig’de Medipol Başakşehir’e ilk şampiyonluğunu kazandıran teknik direktör Okan Buruk, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da transfer gündeminde.

Okan Buruk Terim’in Veliahtı Olacak

Geçtiğimizaylarda Emre Belözoğlu aracılığıyla Fenerbahçe’den teklif aldığı ortaya çıkanbaşarılı çalıştırıcı, buna karşın ilerleyen dönemler için gönlünde yatantakımın Galatasaray olduğunu açıklamıştı.

Son dönemlerde deGalatasaray’da Fatih Terim sonrasında koltuğun emanet edileceği yegane isimolduğu sıklıkla vurgulanan Buruk, kariyerindeki bu yükseliş hakkında önemliaçıklamalarda bulundu.


Ayrıntılı futbol bilgilerini http://www.chivascampeon.com/ adresinden de alabilirsiniz arkadaşlar.


Teknikdirektörlük kariyerinde kendisine Manchester City’nin başarılı ismi PepGuardiola’yı örnek aldığını belirten Okan Buruk, ‘’Guardiola, kendime seçtiğimbir rol model. Ancak daha çok saha içi ve dışındaki davranışlarıyla daha fazlaörnek aldığım bir isim. Bu konuda kendisini her zaman takdir etmişimdir.’’ifadelerini kullandı.


Teknik direktörolarak kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde de sahne alacağı içinçok heyecanlı olduğunu belirten 46 yaşındaki Buruk, ‘’Bu benim her zaman hayalettiğim bir şeydi. Bu arenada kuralar çok büyük önem taşımış olacak. Her şeysahada belli olur tabi. Ancak Devler Ligi’nin atmosferi bir başkadır. Bunuteknik adam olarak deneyimleyeceğim için çok heyecanlıyım. Öğrencilerimegüvenim tam.’’şeklinde konuştu.


Galatasaray’a Gidecek Mi?

Futbolkariyerinin en önemli dönemlerini Galatasaray forması altında geçiren OkanBuruk’un, ilerleyen dönemlerde de Fatih Terim’den boşalacak koltuğu dolduracakisim olması bekleniyor. Terim’in de kariyerindeki ilerleyiş konusunda eskiöğrencisini çok takdir ettiği belirtilirken, Buruk’un da birkaç dönemiçerisinde sarı-kırmızılarla yoluna devam edeceği şimdiden konuşuluyor.


MedipolBaşakşehir’de Abdullah Avcı’dan boşalan koltuğu devralan Okan Buruk, ÇaykurRizespor’daki başarısını İstanbul ekibinde de sürdürdü. Antrenörlük kariyeriboyunca şimdiye dek sadece Anadolu kulüplerini çalıştıran başarılı teknik adam,İstanbul’daki ilk teknik direktörlük macerasını muhteşem bir başlangıçlataçlandırmış oldu.


Futbolculukkariyerinde lig ve Avrupa şampiyonlukları bulunduran Okan Buruk’un, en az birsezon da Başakşehir’le devam edeceği konuşuluyor. Özellikle Fatih Terim’insarı-kırmızılı ekipteki akıbeti de merak edilirken, şu sıralar ilkşampiyonluğunun tadını çıkaran başarılı çalıştırıcının nasıl bir kariyer rotasıçizeceği en fazla merak edilen futbol meselelerinden birine dönüştü.