Şenol Güneş'in geçemediği tek isim O!

Güneş Beşiktaş’ta bu sezonda ilk 10 haftada gösterdiği performansla göz doldurdu. Beşiktaş son yılların en iyi performansını gerçekleştirdi. Şenol Hoca’nın geçemediği tek bir isim var o da Mircea Lucescu!

Şenol Güneş'in geçemediği tek isim O!

Şenol Güneş’in Beşiktaş’ın başına geçtiğinden beri başarısıortada. Tecrübeli teknik adamın ilk 10 haftada topladığı 25 puanla Beşiktaş’ınneredeyse en başarılı Teknik Direktörü olma başarısını gösterecek. Güneş sadece2003-04’teki 28 puanlı Mircea Lucescu’yu geçemedi.

Puan Cetveli’nden 26 puanlı Medipol Başakşehir’in arkasında24 puanla yer alan Kara Kartal’ın hocası Şenol Güneş 10 haftada 7 galibiyet 3beraberlikle yeni sezona damgasını vurmayı başardı.

24 PUANLA 2. SIRADA

Ama Güneş’in ekibi Mircea Lucescu’nun 2003-04’tekiBeşiktaş’ının ilk 10 hafta performansının 4 puan gerisinde kaldı. O sezon ilkdevreyi yenilgisiz tamamlayan Beşiktaş, ilk 10 haftada 28 puan toplamıştı. AmaGüneş, Lucescu’nun şampiyon olduğu 2002-03’teki 10 haftalık döneminiyse 2puanla geçti.

EN KÖTÜ PERFORMANSI SERGİLEYEN TEKNİK ADAM

Beşiktaş, 12 sezon sonra 10. haftayı yenilgisiz geçerken,Güneş, ilk hafta itibarıyla Vicente Del Bosque’den Jean Tigana’ya, ErtuğrulSağlam’dan Mustafa Denizli’ye ve Samet Aybaba’dan Slaven Bilic’e kadar bir çokhocayı geçmeyi başardı.

GEÇEN YILA GÖRE BU YIL DAHA BAŞARILI

Tecrübeli hoca hatta kendisini de geçti. Geçen sezon 10haftada 23 puan toplayan Beşiktaş, bu sezon 24 puana ulaştı. Üstelik geçensezon aynı dönemde bir yenilgi alırken, bu sezon yoluna namağlup devam ediyor.Öte yandan son 15 sezonda en kötü ilk 10 hafta performansı Del Bosqueyönetiminde 2004-05’te yaşandı. Söz konusu dönemde siyah beyazlılar sadece 12puan topladı.