Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Arka Sokaklar dizisindeki cezaevi sahnesine tepki gösterdi

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklardaki cezaevi sahnesine tepkiler bitmiyor. Bir tepkide adalet bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Arka Sokaklar dizisindeki cezaevi sahnesine tepki gösterdi

Adalet bakanı Yılmaz Tunç, Arka Sokaklar dizisinin son bölümündeki cezaevi sahnesine tepki gösterdi. Dizinin bir sahnesinde infaz koruma memuru tiplemesine sinirlenen bakan Yılmaz Tunç, cezaevinde görev yapan infaz koruma memurlarının bu sahne ile karalandığını dile getirdi. Sahnenin kabul edilemez olduğunu belirten Yılmaz Tunç, "Gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Kanal D ekranlarının Uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar son bölümde Engin başkomiser cezaevine girmiş ve burada bir infaz koruma memurunun söylediği sözler Gündem olmuştu. Adalet bakanı Yılmaz Tunç da o sahne ile ilgili tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tunç, gerekli incelemelerin yapılacağını dile getirdi.

Adalet bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir televizyon dizisinde ceza infaz kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez.

Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde fedakarca çalışarak yerine getiren ceza infaz koruma personelimize yönelik gerçekleştirilen bu tür yayınlarla ilgili olarak gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın."