Birce Akalay Az Kalsın Dolandırılıyordu

Güzel oyuncu Birce Akalay yakın zamanda başından geçen dolandırılma hikâyesini detaylı bir şekilde sosyal medya hesabından paylaştı.

Birce Akalay Az Kalsın Dolandırılıyordu

Başarılı isim kendisine arkadaşı gibi yaklaşan dolandırıcıların siber suçlardan olduğunu ifade etti. Kendisine mesaj atan dolandırıcıların arkadaşlarından birisinin hesabı üzerinden dolandırma yapmaya kalkıştıklarını belirtti.

Olayı instagram hesabından paylaşan Birce Akalay bu duruma karşı takipçilerini de dikkatli olmaya davet etti. Dolandırıcıların oldukça iyi niyetle yaklaştıklarını belirten başarılı oyuncu az kalsın atılan linki kendisinin de tıklayacağını içtenlikle belirtti. Birce Akalay’ın dolandırılmak istendiğini anladığı anda karşısındakilere yazdığı ve daha sonrada o kişilerin ortadan kaybolduğunu da ifade etti.

Sosyal Medya Dolandırıcılığı Yaygınlaşıyor

Başarılı oyuncu Birce Akalay kendi başına gelen dolandırılma hikâyesinin bütün detaylarını İnstagram hesabından takipçilerine açıkladı. Güzel oyuncu kendi arkadaş listesinde yer alan Dilara adlı arkadaşı gibi davranan dolandırıcıların oldukça etkileyici olduklarını ve az kalsın kendisinin de dolandırıcıların tuzağına düşeceğini içtenlikle belirtti. Sosyal medya üzerinden dolandırılma hikâyeleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Arkadaş listesinden herhangi biri gibi davranan kötü niyetli kişilerin kullanıcı hesaplarına ulaşmak için link üzerinden işlem yaptığı bilgisi ise daha önceden haberlerde yer almıştı.

0x0-birce-akalay-sitem-etti-dolandirilmaktan-son-anda-kurtulan-birce-akalay-takipcilerine-seslendi-1685705404899.jpg

Birce Akalay başına gelen bu talihsiz duruma karşı nasıl tedbir alınması gerektiği ve takipçilerinin bu kötü niyetli kişilere karşı daha dikkatli hareket etmelerini önerdi. Dolandırıcılarla olan yazışmaları noktası ve virgülüne dahi dokunmadan paylaşan başarılı isim ayrıca İnstagram hikâyesinden de uzun bir mesaj yayınladı. Mesajda yazışmayı alıntılayan Birce Akalay dolandırıcıların niyetlerinie kanmamaları için takipçilerini güzel bir dille uyarmış oldu.

Birce Akalay Tek Değil

Gün geçtikçe sosyal medya hesaplarının çalınarak arkadaş listesinde ki isimlerden birçoğuna ulaşan kötü niyetli dolandırıcılar bu hesaplardan kullanıcıların bilgilerine ulaşmaya çalışıyor. Kendi arkadaş listesinde yer alan bir kişiden mesaj alan Birce Akalay’da bu duruma az kalsın kanacak ve linki açarak dolandırıcıların kendi şahsi hesabına erişim sağlamalarına imkân tanıyacaktı. Son anda durumu kavrayan Birce Akalay’ın dikkati ve sorumlu olarak hareket etmesinden sonra dolandırıcıların amaçlarına ulaşamadığı görüldü.