Birce Akalay Uyardı

Ünlü oyuncu Birce Akalay başına gelen bir üzücü durumdan sonra takipçilerini uyarma gereğinde bulundu.

Birce Akalay Uyardı

Sosyal medyada az kalsın dolandırılacağını ifade eden güzel oyuncu yaşadıklarını takipçileri ile paylaştı. Sahtekarın kendisini arkadaşı gibi gösterdiği ifade eden Birce Akalay az kalsın dolandırılacağını takipçileri ile paylaştı. Siber suç olarak görülen internet üzerinden yapılan dolandırıcılık sistemleri gün geçtikçe artışa devam ediyor.

Kendisine gönderilen bağlantıyı tıklaması istenen Birce Akalay son anda linke basmaktan vazgeçti. Dolandırıcının arkadaşının hesabını hacklediğini sonradan anlayan güzel oyuncu bütün yazışmaları da sosyal medya hesabından detaylı olarak paylaştı. Bu paylaşımı üzerine açıklamada yapan Birce Akalay herkesi dikkatli olmaya davet etti. Dolandırıcıların her yolu denediği ve gönderilen linke tıklandığı andan itibaren telefonun hesabına girebildikleri belirtilen dolandırıcıların nereden nasıl çıkacağı ise hiç tahmin edilemiyor.

Yazışmaları Detaylı Olarak Hesabından Paylaştı

Başarılı oyuncu Birce Akalay başına gelen üzücü bir olayı takipçileri ile paylaştı. Arkadaşı Dilara Karabay gibi davranan dolandırıcıların olayını son anda anlayan Birce Akalay bu durumu ifade edincede dolandırıcılar tarafından anında engellendi. Böyle bir hesaba tekrar ulaşamadığını açıklayan güzel oyuncu gönderilen linki az kalsın açıp şifresini paylaşacağını da içtenlikle belirtti.

102729166-birce-rsx5.jpeg

Dolandırıcıların nasıl yaklaştıklarını ispatlamak için bütün yazışmayı da sosyal medya hesabından paylaşan Birce Akalay siber suçların hafife alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Yaptığı paylaşımın altına da olayı detaylı bir şekilde açıkladığı görülen Birce Akalay’ın takipçilerini uyarması ve olayı en ince ayrıntısına kadar anlatması birçok kişi tarafından da takdir topladı.

Sosyal Medya Dolandırıcıları Çoğaldı

Sosyal medyanın birçok yararının dışında bazı zararları da mevcuttur. Sahte profil açarak kullanıcıların hesaplarına erişim sağlamak isteyen dolandırıcıların en çok tercih ettiği uygulamada İnstagramdır. İnstagram üzerinden arkadaşının hesabı gibi davranan dolandırıcılar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son olarak ünlü oyuncu Birce Akalay’ı arkadaşı gibi davranıp kandırmaya çalışan dolandırıcılar oyuncunun dikkati sayesinde amaçlarına ulaşamadı. Başarılı isim yaşadığı dolandırılma olayını da İnstagram hesabından paylaşım yaptı. Takipçilerine dikkat etmelerini öneren başarılı isim siber suçların iyice çoğalmasından da şikayetçidir.