Can Gürzap'ın ölümü sanat dünyasını büyük yasa boğdu

Bir süredir hastanede aort anevrizması tedavisi gören usta oyuncu Can Gürzap'ın yaşmını yitirmesi sanat dünyasını yasa boğdu. Can Gürzap'ın ölümüyle adeta yıkılan ünlü isimler “İçim çok acıyor” sözleriyle üzüntülerini dile getirdiler.

Can Gürzap'ın ölümü sanat dünyasını büyük yasa boğdu

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Kurtlar Vadisi gibi pek çok başarılı yapımda rol alan Can Gürzap dün hayatını kaybetti. 79 yaşında yaşama veda eden ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı, bir süredir hastanede aort anevrizması tedavisi görmekteydi. Usta ismin ölümüyle yıkılan birçok sanatçı ise sosyal medya hesaplarından arka arkaya taziye paylaşımları yaptı.

can-gurzapin-olumu-sanat-dunyasini-buyuk-yasa-bogdu.jpeg

SANAT DÜNYASINDA TAZİYE MESAJLARI

Işıl Yücesoy: “Can! Arkadaşım, 60 yıllık dostum, sınıf arkadaşım, çocukluğum, gençliğim, anılarım! Can! Nereye!" Berna Laçin: “Ah çok içim acıyor ah. Bu kadar zarif, kibar, beyefendi, asil, eğlenceli, entelektüel, yakışıklı, karizmatik, şık, sevimli kısaca dört dörtlük biri. Şoke oldum çok üzgünüm. Bir hastalığı olmadığını biliyorum aksine yaşıyla hiç ilgisi olmayacak şekilde dinamik ve karizmatik halini koruyordu. 2 gün önce biraz halsizlik ile doktora gittiğini ama önemli bir şey çıkmadığını biliyorum. Bugün yine halsizlik ve düşük tansiyon ile hastaneye gidip serum alıyor ve orada vefat ediyor. Hiç yaş 79 diye düşünmeyin. Her insan aynı zaman diliminde yaş almıyor. Can Gürzap dün karşılaşsanız dönüp dönüp bakacağınız ve konuştuğunuzda etkileneceğiniz biriydi. Ölüm ile hiç bağdaştırmıyorum zihnimde.”

can-gurzapin-olumu-sanat-dunyasini-buyuk-yasa-bogdu.jpg

Melek Baykal: “Ah ah Can'ım... Can hocam niye, neden. Ah kahroldum… Ne değerlisin bizler için of. Bilemedim ne yazacağımı nurlarda uyu.” Tolga Çevik: “Birlikte oynama şansına da nail olduğum çok değerli büyüğüm Can Gürzap'ın vefatı hepimizi çok üzdü. Kıymetli sanatçı, değerli ses, bir centilmen. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim.” Can Dündar: “Büyük kayıp. Hepimizin başı sağ olsun.” Selçuk Yöntem: “Hocam ne diyeceğimi bilemiyorum. Emeğin çok büyük bizde. Yazmak bile zor geliyor. Işıklar içinde ol.”