Cengiz Kurtoğlu’nun Davası Sürüyor

Ses sanatçısı Cengiz Kurtoğlu hakkında adam yaralama ve hakaret suçlarından dolayı dava açılmıştı.

Cengiz Kurtoğlu’nun Davası Sürüyor

Mustafa Can tarafından açılan dava ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cengiz Kurtoğlu için son bir defa daha süre verildiği ve bu sürenin ardından da işlemlerin tamamlanacağı yönünde karar ifade edildi. Adam yaralama ve hakaret suçlarından dolayı davası süren Cengiz Kurtoğlu cephesinden ise dava ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı öğrenildi.

İstanbul 55. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada şikayet sahibi Mustafa Can ile Cengiz Kurtoğlu’nun avukatları katıldı. Cengiz Kurtoğlu’nun avukatı Burcu Gündüz Battal ifadesinde Cengiz Kurtoğlu’nun konser programı yüzünden duruşmada hazır bulunamayacağını beyan etti. Davayı açan Mustafa Can ise dava olayına konu olan hakareti kendisinin etmediğini ve bu duruma da şaşkın olduğunu ekledi.

Mustafa Can Olayı Anlattı

Cengiz Kurtoğlu’nun kendisine karşı yaralama ve hakaret suçlarını işlediğini anlatan Mustafa Can olay günü yaşananları ayrıntılı bir şekilde mahkemede anlattı. Konuşma esnasında Bulgaristan vatandaşı olduğunu ifade eden Cengiz Kurtoğlu ile Balkan coğrafyası ve Balkan halkı gibi konulardan bahsettiğini ifade eden Mustafa Can olayın birden şarkıcı Orhan Gencebay’a geldiğini belirtti. Orhan Gencebay’ın Samsunlu olduğunu bildiğini ifade eden Mustafa Can başkalarından da Roman olduğuna dair duyumlar aldığını sanatçı Cengiz Kurtoğlu’na anlattığını ifadesinde belirtti. Bu konuşmadan sonra gelişen olaylarda Cengiz Kurtoğlu’nun kendisini yaralamaya teşebbüs ettiğini ve hakaretlerde bulunduğunu belirten Mustafa Can bu yüzden dava açtığı yönünde beyanat verdi.

Cengiz Kurtoğlu İçin Ceza Talep Edildi

Mustafa Can’ın avukatı İsmail Uğurlu sanatçı Cengiz Kurtoğlu’nun müvekkilini yaraladığını ve yüzde meydana gelen kesiklerle ilgili Adli Tıp Kurumundan rapor istediklerini beyan etti. Bununla beraber Cengiz Kurtoğlu için kasten adam yaralama suçundan dolayı ceza talebinde bulunduklarını da ekleyen avukat İsmail Uğurlu mahkemede haklarını arayacaklarını belirtti. Olay yerinde bulunan tanıklarında ifadelerine başvurulurken olaydan dolayı Mustafa Can isimli şahısta Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemede yüzünde yara izi oluşmadığı ifade edildi. İddianamenin de belirtildiği dava ile ilgili Mustafa Can’ın avukatı tarafından Cengiz Kurtoğlu için 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.