Dilan Polat tahliye mi oluyor? Adli Tıp Kurumu’na götürüldü

Cezaevinde kendine zarar verdiği için avukatları tarafından tahliye talebi yapılan Dilan Polat, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Dilan Polat tahliye mi oluyor? Adli Tıp Kurumu’na götürüldü

Kurumda 1,5 saat bulunan Dilan Polat'ın tahliye edilip edilmeyeceği ise hazırlanacak rapora göre belirlenecek. Geçtiğimiz yıl kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından ötürü eşi, kardeşleri, kayınpederi ve yakınlarıyla birlikte tutuklanan Dilan Polat, cezaevinde zor günler geçirdiği için kendisine zarar vermeye başladığı öğrenilmişti. Polat'ın kendini yaralamasının sonrasında avukatları, cezaevinde kalmasının elverişli olmadığı gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu. Talebin sonrasında Dilan Polat, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

dilan-polat-tahliye-mi-oluyor-adli-tip-kurumuna-goturuldu.jpg

RAPOR BEKLENİYOR

Uzun süredir cezaevinde bulunan Dilan Polat, geçtiğimiz günlerde sinir krizi geçirerek kendisine zarar vermişti. Polat'ın vücudunda kesik ve morluklar oluştuğu öğrenen avukatları, tahliye talebinde bulundu. Fakat Polat için istenen talep kabul edilmemişti. Gelişmelerin sonrasında avukatlar Polat'ın tahliyesi için bir kez daha talepte bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Dilan Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi kararını verdi. Ardından bu karar cezaevine gönderildi. Savcılık, Dilan Polat'ın tutukluluk halini devamının sağlık durumu açısından tehlike arz edip etmediği konusunda da rapor hazırlanmasını talep etti.

dilan-polat-tahliye-mi-oluyor-adli-tip-kurumuna-goturuldu-001.jpg

İŞLEMLERİ 1,5 SAAT SÜRDÜ

Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat, kararın hemen sonrasında geçtiğimiz sabah jandarma ekipleri tarafından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polat'ın kurumdaki işlemleri 1,5 saat kadar sürdü. 2 hafta önce cezaevinden devlet hastanesine götürüldüğü ve burada tüm tahlillerinin yapıldığı gün yüzüne çıktı. Adli Tıp Kurumu yetkilileri, Dilan Polat'ın o tahlillerini de inceleyerek bir rapor hazırlamaya başlayacak. İşlemlerin sonrasında cezaevine götürülen Dilan Polat'ın durumu gelecek rapora göre karara bağlanacak.