Dünya yıldızı The Weeknd Gazze’ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacak

“The Weeknd”, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı İyi Niyet Elçisi sanatçı Abel Tesfaye, Gazze'ye 2,5 milyon dolarlık yardımda bulunacağını duyurdu.

Dünya yıldızı The Weeknd Gazze’ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacak

Yardım, 4 milyon gıda paketine tekabül ederek 173 bin Filistinliye iki haftalık gıda tedariki sağlayacak şekilde düzenlenecek. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), “The Weeknd” sahne adıyla tanınan ünlü Kanadalı sanatçı ve WFP İyi Niyet Elçisi Abel Tesfaye'nin, Gazze'ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacağını tüm dünyaya duyurdu.

dunya-yildizi-the-weeknd-gazzeye-2-5-milyon-dolar-yardimda-bulunacak.jpg

4 MİLYON GIDA PAKETİ OLACAK

İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları devam ederken, dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı, “The Weeknd” sahne adıyla bilinen Abel Tesfaye alıkşlanacak bir harekette bulundu. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İyi Niyet Elçisi olan Tesfaye, Gazze'ye 2,5 milyon dolarlık yardımda bulunma kararı verdi. WFP'den yapılan yazılı açıklamada, Tesfaye'nin Gazze'ye yönelik 2,5 milyon dolarlık yardımının yaklaşık 4 milyon gıda paketine tekabül ettiği, bu yardımın 173 bin Filistinliye iki haftalık gıda tedariki sağlayacağı bilgisi edinildi.

dunya-yildizi-the-weeknd-gazzeye-2-5-milyon-dolar-yardimda-bulunacak-001.jpg

AÇLIK SAVAŞ SİLAHI OLARAK KULLANILIYOR

Açıklamada, Tesfaye'nin yardımının “açlığın eşiğinde olan 1 milyon Gazzeli”ye yardım ulaştırma çabalarına önemli destek sağlayacağı dile getirildi. WFP'nin şimdiye kadar yaklaşık 764 bin Filistinliye gıda yardımı sağladığı söylenen açıklamada, özellikle çatışmaya “insani ara” verildiğinde yardımların artırıldığı kaydedildi. WFP Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Corinne Fleischer, "”Gazze'deki insani facia tahmin edilenin çok ötesinde. WFP yoğun çaba sarf ediyor ancak Gazze'deki açlıkla mücadele edebilmek için yardımların çok ciddi şekilde artması gerekiyor.” ifadeleri kullanıldı. Sanatçı Abel Tesfaye, 2021 Ekim'de WFP'nin İyi Niyet Elçilerinden biri olarak seçilmişti. Öte yandan, Tunuslu oyuncu Hind Sabri, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de yaşayan insanlara karşı “açlığın bir savaş silahı” olarak kullanılmasını protesto etmek için WFP İyi Niyet Elçiliğinden istifa ettiğini duyurmuştu. Sabri, “Arkadaşlarımızla beraber, geçmişte başarılı bir şekilde çalıştığımız gibi Gazzeli çocuklar için de acil yardım çağrısı yapılmasını istedik. Gazze Şeridi'ndeki insani ateşkes sağlanması ve açlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasını önlemek için Dünya Gıda Programının gücünden faydalanılmasını talep ediyoruz.” demişti.