Hakan Ural'dan seçim eleştirilerine yanıt

Paylaşımları ve açıklamalarıyla sık sık gündemde yer alan Hakan Ural, daha önce bir yayında Murat Kurum'un kesin kazanacağını dile getirmişti.

Hakan Ural'dan seçim eleştirilerine yanıt

Geçtiğimiz gün sandıkların açılmasıyla Ekrem İmamoğlu'nun kazanınca Hakan Ural'ın sözleri yeniden gündemde yerini aldı. Eleştirilerin hedefi olan Hakan Ural'dan cevap geldi.

hakan-uraldan-secim-elestirilerine-yanit.jpg

ÖNGÖRÜM GERÇEKLEŞMEDİ

Hakan Ural, Murat Kurum'la ilgili yaptığı bir açıklamada “Çok büyük farkla kazanacak Murat Kurum. Çok büyük ama. Bundan eminim. Ben sokaktan geldim sokaktan. Her türlü esnafımla, polisimle, askerimle, doktorumla, hemşiremle herkesle konuşuyorum. Bir egosal kibirim olmadığı için herkes konuşurum, gözlemlerim. Bizim insanımız zeki, farkındalığı var. Tarihi farkla alacak tarihi” ifadelerini kullanmıştı. Sandıkların açılmasıyla kesin olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu yüzde 51,09 oranla Murat Kurum'u geçti. Sonuçların sonrasında videosu sosyal medyada gündem olan eleştirilerin hedefi olan Hakan Ural, bu duruma kayıtsız kalamadı. Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yorumlara cevap veren Hakan Ural, “Gerekçelerimi ortaya koyarak sayın Kurum'u destekledim. Birçok değişkenden dolayı İstanbul'u sayın İmamoğlu kazandı. Tebrikler, hayırlı olsun. Öngörümün gerçekleşmemesi bir suç, bir ayıpmış gibi bana hakaret, aşağılama ile kendini tatmin eden zihniyete acıyarak gülüyorum. Sizi çağdaş aydınlar sizi” şeklinde konuştu.

hakan-uraldan-secim-elestirilerine-yanit-001.jpg

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

Hakan Ural, seçim sonuçlarının sonrasında şu ifadeleri kullandı: "Seçim sonuçları ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Genel seçimler tekrarı ardından yerel seçim derken hakikaten çok yıpranma oldu. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Ayrışmadan, kin, nefret, öfkelenmeden saygı ile sarılıp geçici ömürden zevk almaya çalışalım."