Lâl Denizli Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı oldu

CHP'nin İzmir Çeşme Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Lâl Denizli, sandıkların açılmasıyla seçimden yüzü gülerek zaferle çıkmayı başardı.

Lâl Denizli Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı oldu

Lâl Denizli, sandıkların yüzde 100'ünün açıldığı ilçede yüzde 53,69 ile seçimi kazanarak zafere ulaştı.

lal-denizli-cesmenin-ilk-kadin-belediye-baskani-oldu.jpg

“SİZLERİN REFAHI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Lal Denizli'nin en yakın rakibi MHP'li Esat Tanık yüzde 34,38'te kalarak yarışı kaybetti. Rakibine fark atarak Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olmayı başaran Lal Denizli, X hesabından yaptığı açıklamada “Teşekkürler Çeşme! Çeşme halkının teveccühü ile, önümüzdeki beş yıl boyunca büyük bir onur ve gururla Çeşme'ye Başkanlık yapacağım. Bana Çeşme'nin ilk kadın Belediye Başkanı olma mutluluğunu yaşatan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe tüm yurttaşlarımıza hizmet edecek, sizlerin refahı için çalışacağım” şeklinde ifadeler kullandı.

lal-denizli-cesmenin-ilk-kadin-belediye-baskani-oldu-001.jpg

LAL DENİZLİ KİMDİR?

Lal Denizli’nin yaşam öyküsü, 1992 yılında İstanbul’da doğması ve İzmir Çeşme kökenli olmasıyla başlamıştır. Eğitim hayatına uluslararası alanda tanınan okullarda adım atan Lal Denizli, Lycee Français Pierre Loti d’İstanbul ve LYCÉE L’Ermitage / Paris gibi prestijli okullardan mezun olmuştur, bu süreçte kültürel ve entelektüel birikimini sağlam bir zemin üzerinde güçlendirmiştir. Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi lisansı ve Hukuk yan dalı ile lisans eğitimini tamamlayıp, aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaparak akademik alandaki bilgisini derinleştirmeyi başarmıştır. Sosyal sorumluluklar alanında da etkin olan Lal Denizli, 2011’de Van Depremi’nde Akut Saha Gönüllüsü olarak, 2015’te Diyarbakır’da Doğu/Batı Çocuklarının Yaşamsal Gözlem Raporörü olarak, ve 2017’de UNHCR’nin Göçmen ve Mülteci Sınır Kampı’nda Gözlemci olarak görev alarak toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ağlarının önemli bir parçası oldu.