Mazlum Çimen doğum gününde ölümün eşiğinden döndü

66 yaşına giren usta sanatçı Mazlum Çimen, doğum gününde kalp krizi geçirdi.

Mazlum Çimen doğum gününde ölümün eşiğinden döndü

Fenalaşarak hastaneye kaldırılan sanatçının kalbine stent takıldığı öğrenildi. Mazlum Çimen, sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Usta sanatçı Mazlum Çimen geçtiğimiz günlerde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği bilgisi edinilen sanatçının kalbine stent takıldı.

mazlum-cimen-dogum-gununde-olumun-esiginden-dondu.jpg

KALBİNE STENT TAKILDI

Doğum gününü hastanede geçirmek durumunda kalan Mazlum Çimen, sevenlerine sağlık durumu hakkında yaptığı paylaşımla bilgilendirdi. Mazlum Çimen "Hem de doğum günümde bir kriz, bir stent, yeniden doğdum, doğum gününde tekrar doğmak da bana yakışır. Soran sormayan herkese selam, iyiyim" şeklinde ifadeler kullandı.

mazlum-cimen-dogum-gununde-olumun-esiginden-dondu-001.jpg

MAZLUM ÇİMEN KİMDİR?
Mazlum Çimen, 18 Haziran 1958 tarihinde Kahramanmaraş, Elbistan’da Sevdilli köyünde dünyaya gelmiştir. Aslen Tunceli Hozat’lıdır. Kalaycılık da yapan Halk müziği sanatçısı Nesimi Çimen’in oğludur. Annesi Dilber Çimen’dir. Ailesi İstanbul‘a göç ettikten sonra ilkokula Anadolu Hisarı Kavacık’da Selahattin Karakaşlı ilköğretim okulunda başlamıştır. Akabinde İstanbul Devlet Konservatuarı Keman Bölümüne girmiştir ve 4 yıl sonra aynı okulun bale bölümüne geçmiştir. Okulun ilk mezunları olarak 1981 yılında mezun olmuştur. Ayrıca kendisini bildi bileli bağlama çalmaya devam etmektedir. 2 Temmuz 1993‘te Sivas‘ta düzenlenen Pir Sultan Abdal etkinlikleri sırasında Madımak Oteli‘nin radikal İslamcılar tarafından yakılması sonucu 35 aydın, yazar ve ozan yanarak ölmüştür. Mazlum Çimen’in babası halk ozanı Nesimi Çimen de bu sırada yanarak hayatını kaybetmiştir.